21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte stiri

Caricaturi tridimensionale ale vedetelor
Liz Lomax este o artistă americană ce creează caricaturi tridimensionale ale celor mai mari vedete de la Hollywood, informează site-ul zigonet.com. „Ilustratoarea în trei dimensiuni“, cum îi place să se definească, s-a specializat în realizarea de statuete-caricaturi ale muzicienilor, obiecte ce sunt folosite, printre altele, pentru promovarea imaginii artiştilor pe copertele discurilor, în reviste sau pe afişe. Printre „victimele“ sale se numără Sting, formaţia Rolling Stones, Noel Gallagher, Amy Winehouse. Nici Janet Jackson şi Justin Timberlake, în celebra prestaţie din pauza finalei Super Bowl din 2004, nu au scăpat necaricaturizaţi. Munca pentru o statuetă de acest gen durează între o săptămână şi câteva luni. După ce realizează schiţa pe hârtie, artista creează forma statuii folosind liţă şi folie de aluminiu, după care modelează forma în argilă, iar produsele finale seamănă perfect cu modelele.

Apa din Canalul Mânecii, remediu pentru nasul înfundat
Apa din Canalul Mânecii este îmbuteliată şi vândută în Statele Unite ca remediu pentru cei care au nasul înfundat din cauza răcelii, informează site-ul zigonet.com. Apa este extrasă la câţiva kilometri de coasta Saint-Malo şi vândută cu 11 euro sticla, experţii farmacologi americani garantând eficacitatea acesteia împotriva înfundării nasului. Compania farmaceutică Shering-Plough este cea care comercializează apa din Canalul Mânecii şi o promovează drept „singurul produs de spălare nazală ce conţine 100% apă de mare purificată“. Deşi Canalul Mânecii este unul dintre cele mai circulate de nave din lume şi este împânzit de sisteme de evacuare a apelor uzate, compania Shering-Plough asigură că apa de aici are proprietatea de a-i ajuta pe cei răciţi să respire mai uşor.

Elefănţelul cu proteză de picior
Un elefant care în urmă cu doi ani a călcat pe o mină antipersonal şi şi-a pierdut un picior, a primit în dar o proteză modernă. După cum informează site-ul zigonet.com, îngrijitorii pachidermului au reuşit să obţină banii necesari pentru a cumpăra un picior artificial adaptat taliei sale. „Mosha“ a fost victima unei mine antipersonal în 2007, pe când avea doar şapte luni. Scăpat cu viaţă din acest incident, pachidermul a fost dus la un spital veterinar din Lampang, Thailanda, unde a devenit primul elefant din lume cu un picior artificial. Odată cu trecerea timpului, el a crescut şi a fost nevoie să-i fie schimbată proteza. „Mosha“ locuieşte într-un orfelinat pentru elefanţi înfiinţat în nordul Thailandei şi a devenit simbolul luptei împotriva minelor antipersonal şi al tuturor victimelor acestor arme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS