21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalControl la infractori

Control la infractori

Poliţiştii şi jandarmii au efectuat joi şi vineri, în Craiova şi în judeţul Dolj, mai multe razii, percheziţii şi controale în trafic, reuşind să aresteze nouă indivizi certaţi cu legea şi să confişte bunuri şi arme provenite sau folosite la comiterea de infracţiuni.

 

La o săptămână după ce forţele de ordine au „periat" aproape tot judeţul Dolj în căutare de infractori, joi şi vineri au repetat acţiunea, fiind mobilizaţi 800 de poliţişti, 450 de jandarmi şi 97 de poliţişti de frontieră. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, raziile şi percheziţiile executate în ultimele 24 de ore fac parte din acţiunea declanşată la nivel naţional, intitulată sugestiv „Strada 2009".

În total, au fost executate 255 de acţiuni şi controale în Craiova, Filiaşi, Băileşti şi Segarcea, dar şi în comunele învecinate, fiind identificate peste 750 de persoane, care au fost trase la răspundere penală sau contravenţională. Au fost depistaţi 32 de indivizi în sarcina cărora a fost reţinută comiterea a 43 de infracţiuni, majoritatea fiind furturi, spargeri şi tâlhării. Alte 14 persoane au fost prinse în flagrant, săvârşind diverse infracţiuni.

47 de percheziţii

Şeful IPJ Dolj, comisarul-şef Gheorghe Bică, a precizat că, în total, au fost efectuate 47 de percheziţii, la domiciliile unor persoane despre care existau date că au săvârşit infracţiuni. „În acelaşi timp cu percheziţiile, au fost organizate şi filtre rutiere, fiind închise zonele în care se acţiona", a explicat comisarul-şef Gheorghe Bică.

În urma percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate şase arme neletale şi una letală – un pistol de calibrul 5,6 mm -, dar şi 18 arme albe, printre care cinci săbii, şapte cuţite, două bâte, un buzdugan şi un baston teles-copic. Au mai fost confiscate aparatură electronică, telefoane mobile, bijuterii din aur şi mai multe unelte folosite la comiterea de infracţiuni.

Valoarea bunurilor confiscate a fost evaluată la 86.750 de lei. Poliţiştii doljeni au precizat că au fost arestate preventiv nouă persoane, printre care Ion Iacob, de 47 de ani, din Craiova, autor a trei furturi, două din societăţi comerciale şi unul dintr-o locuinţă. La percheziţia efectuată la domiciliul său au fost găsite mai multe bunuri care nu puteau fi justificate. Alte şase percheziţii efectuate în Craiova au avut ca rezultat identificarea a şase minori de etnie romă, cu vârste cuprinse între zece şi 14 ani, autorii mai multor furturi din societăţi comerciale. Poliţiştii şi jandarmii au precizat că aceste acţiuni vor continua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII