Acasă Local Gorj Scurte ştiri

Scurte ştiri

Banţa regretă că nu a făcut aerodrom
Fostul prefect de Gorj, Victor Banţa, şi-a luat rămas bun de la şefii de deconcentrate în ultima şedinţă a Colegiului Prefectural. Mutat pe un post de inspector guvernamental, Victor Banţa a declarat ieri că regretă că în timpul mandatului său nu a reuşit să finalizeze demersurile pentru construirea unui aerodrom în comuna Stăneşti, vecină cu municipiul Târgu Jiu.
„Am vorbit la Autoritatea Aeronautică Română şi în următoarele două luni legislaţia în domeniu va fi simplificată. Este necesară construirea unui aerodrom pentru Târgu Jiu, pentru curse charter. Consiliul Local Stăneşti poate să adopte însă până atunci o hotărâre pentru declararea fostului aeroport militar aerodrom. Apoi, trebuie făcute nişte studii care nu costă mai mult de 10.000 de dolari. Trebuie să existe şi un parteneriat între Consiliul Local Stăneşti, Prefectura şi Consiliul Judeţean Gorj pentru a putea duce la capăt acest proiect, în care vor putea fi atrase şi fonduri structurale. Avem firme în judeţ care au parteneri străini. Avem oameni de afaceri din străinătate cărora nu le e uşor să aterizeze la Bucureşti şi să vină prin gropi cu maşina până la Târgu Jiu“, a declarat Banţa, care a rămas cu aerodromul în stare de proiect, la fel ca şi Nicolae Mischie, care în urmă cu mai mulţi ani promitea un aeroport în aceeaşi locaţie.

Eugen MĂRUŢĂ

Târgujienii, aşteptaţi la o dezbatere pe tema bugetului local
Cetăţenii municipiului Târgu Jiu sunt aşteptaţi să participe, peste o săptămână şi jumătate, la o dezbatere privind gestionarea bugetului local. La întâlnirea cu locuitorii urbei, care se va desfăşura pe 16 martie, în sala Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“, vor lua parte persoane cu funcţii de conducere în cadrul Primăriei Târgu Jiu. Acestea vor prezenta contribuabililor veniturile pe care se bazează bugetul şi cheltuielile, precum şi cele mai importante investiţii care se vor derula la nivelul oraşului. „Reprezentanţii primăriei vor da explicaţii şi vor răspunde întrebărilor cetăţenilor. De asemenea, locuitorii vor fi conştientizaţi asupra importanţei achitării taxelor şi impozitelor locale. Este al treilea an în care se organizează această acţiune“, a precizat viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Gabriel Sanda. Potrivit acestuia, bugetul oraşului se ridică la 52 de milioane de euro, din care jumătate reprezintă salariile care trebuie acordate cadrelor didactice şi nedidactice ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul şcolilor din judeţul Gorj.

Alin ION

Peste 11.390 de şomeri înregistraţi la AJOFM Olt
11.395 de şomeri au fost înregistraţi în luna februarie la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, cu 635 de persoane mai mult faţă de ianuarie. Din totalul lor, 5.061 sunt şomeri indemnizaţi şi 6.344, neindemnizaţi. Numărul primilor a crescut cu 761 de persoane faţă de luna ianuarie, iar ceilalţi sunt cu 126 mai puţini faţă de luna precedentă. Din cei 5.061 de şomeri indemnizaţi, 4.412 primesc şomaj în cuantum de 75%, iar restul de 649 vor avea 50%. Din totalul şomerilor înregistraţi de AJOFM Olt, femeile reprezintă 38,2%, în rândul acestora rata de şomaj fiind de 5%. La nivel judeţean, rata şomajului înregistrată la sfârşitul lunii februarie este de 6,2%, mai mare cu 0,3 procente faţă de cea înregistrată la sfârşitul lui ianuarie.

Claudia CHELU
Exit mobile version