Acasă Local Constantin Iancu, trimis în judecată

Constantin Iancu, trimis în judecată

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au finalizat cercetările în cazul lui Constantin Iancu, fost director al Administraţiei Naţionale pentru Îmbunătăţiri Funciare, dosarul fiind trimis Tribunalului Dolj.

Procurorul care s-a ocupat de acest dosar, Flavius Cristea, a confirmat ieri faptul că dosarul a fost trimis pe rolul Tribunalului Dolj. „S-a întârziat atât de mult cu dosarul din cauză că au fost patru comisii rogatorii. Este învinuit de comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate, constituirea unui grup infracţional organizat, ameninţare şi lovire", a precizat Cristea. Pentru faptele sale, Iancu ar putea primi o pedeapsă cuprinsă între 15 şi 20 de ani de închisoare.

Constantin Iancu, fost secretar general al PD-L Dolj, a fost numit pe 18 februarie şef al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare din cadrul Ministerului Agriculturii. Propunerea a fost făcută de Consiliul de Administraţie al ANIF şi a fost aprobată, prin act administrativ, de ministrul Ilie Sârbu.

Ulterior, cotidianul Evenimentul Zilei a dezvăluit că Iancu este cercetat pentru că „ar fi ordonat, în 2006, răpirea unui om de afaceri şi a soţiei acestuia, pentru a-l determina să-i cedeze acţiunile unei companii". Potrivit publicaţiei, demnitarul ar fi acţionat împreună cu cinci complici, interlopi din Craiova.

În urma acestei dezvăluiri, Iancu şi-a dat demisia din funcţia de director al ANIF şi, ulterior, din PD-L.

Exit mobile version