12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConteşti licitaţia, plăteşti

Conteşti licitaţia, plăteşti

Ministrul dezvoltării regionale şi locuinţei, Vasile Blaga, a declarat vineri că se lucrează la un proiect privind corectarea ordonanţei privind achiziţiile publice, pentru că sunt „nişte lucruri nelalocul lor".

Blaga a afirmat că există un proiect complex, coordonat de vicepremierul Dan Nica, pentru a aduce corecţiile necesare ordonanţei privind achiziţiile publice.

„Sunt nişte lucruri nelalocul lor. De exemplu, numai pe Programul Operaţional Regional au fost şi sunt situaţii în care consiliile judeţene au semnat contractele de finanţare şi execuţie în mai-iunie anul trecut şi de-abia în 14 ianuarie 2009 s-a semnat contractul de executare a lucrărilor", a declarat Vasile Blaga.

Ministrul dezvoltării regionale şi locuinţei a mai spus că se discută şi despre ridicarea plafonului privind avansurile, de la 15 la 20 la sută, care sunt acordate către unităţile administrativ-teritoriale.

„Nu vom descuraja pe cei care sunt în drept să apeleze la contestaţii, dar să nu facă abuzuri. Pentru că sunt firme profesioniste deja, care cu asta se ocupă, cu a contesta orice în ţara asta. De aceea, dacă o faci numai ca să abuzezi de dreptul de a te adresa instanţei, atunci să şi plăteşti. Şi vorbesc de experienţa maghiară şi poloneză, care spune că depui o cauţiune, iar în cazul în care conteşti fără a avea dreptate, pierzi cauţiunea", a mai declarat Blaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII