10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Centrul, retuşat

Craterele şi tranşeele care fac imposibil traficul rutier în centrul Craiovei au fost date în urmărire de inspectorii primăriei.

 

Sătui de nepăsarea autorităţilor, craiovenii au luat atitudine marţi, la întâlnirea „Fii vocea cartierului tău!"din Centru, acuzându-i pe inspectorii municipali că nu urmăresc îndeaproape activitatea firmelor care obţin contracte pentru reabilitarea străzilor sparte de furnizorii de utilităţi. Locuitorii din zona centrală au exemplificat cu mai multe străzi ciuruite, între care şi Săvineşti. Vineri, tranşeele de pe această stradă au fost acoperite cu asfalt. „Constructorii au mai fost somaţi şi chiar amendaţi pentru că nu au astupat şanţurile, nu în cazul străzii Săvineşti. E adevărat, însă, că de multe ori nici nu se sinchisesc de o amendă care nu poate depăşi 2.500 de lei. O plătesc o dată, ba chiar şi de două-trei ori, dar tot nu repară strada", a spus Dan Dobrescu, şeful Corpului de control din Primăria Craiova. Acesta a menţionat că ultimele amenzi au fost aplicate firmei TID Oltenia, pentru prestaţia de pe strada Madona Dudu. Dobrescu a mai spus că primăria va urgenta săptămâna viitoare repararea tuturor străzilor distruse şi abandonate de furnizorii de utilităţi: gaz, curent, apă, căldură etc.

Constructori fuduli

Lucrările de reparaţii după introducerea de utilităţi sunt ocolite de majoritatea constructorilor, întrucât pentru realizarea lor este nevoie de multă mobilitate pe bani puţini. Potrivit funcţionarilor din Primăria Craiova, constructorii locali fug de astfel de contracte. Sondrio Impex Srl preia, de anul trecut, majoritatea lucrărilor de mici reparaţii după introducerea reţelelor în Craiova. Ovidiu Biolan, directorul firmei, a spus că pe strada Săvineşti a mai încercat să intervină, însă vremea i-a jucat feste. „Acum avem posibilitatea să lucrăm acolo unde ni se cere de urgenţă", a spus Biolan. Acesta a precizat că în următoarele zile vor fi acoperite gropile şi şanţurile de pe străzile C.S. Nicolăescu-Plopşor, Brestei, Tabaci, de pe Calea Bucureşti şi bulevardul 1 Mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII