22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazii şi descinderi pentru depistarea infractorilor

Razii şi descinderi pentru depistarea infractorilor

http:http://www.youtube.com/watch?v=cDY6OPEZTIU
http:http://www.youtube.com/watch?v=EodywPXgS_Y

După o săptămână plină de acţiuni şi razii executate în judeţul Dolj, poliţiştii şi jandarmii s-au „regrupat“ şi au efectuat joi dimineaţă mai multe percheziţii domiciliare, razii şi controale în trafic.

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, joi a fost executată o razie cu efective mărite în localităţile Sadova, Bechet, Călăraşi şi Dăbuleni, fiind efectuate 22 de percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane învinuite în cauze penale sau suspecte de comiterea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. La acţiune au participat 44 de poliţişti şi 46 de jandarmi sub coordonarea a doi procurori din cadrul DIICOT Craiova. Tot în cadrul acestei razii au fost controlate 214 autovehicule, fiind constatate şapte abateri contravenţionale şi două infracţiuni. Poliţiştii şi jandarmii au precizat că pentru faptele de natură penală constatate au fost întocmite 15 dosare pentru comiterea a zece infracţiuni de fals intelectual, două infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, una de contrabandă şi două infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Documente false, arme şi muniţie confiscate

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, oamenii legii au descoperit şi au confiscat două arme neletale – o puşcă cu aer comprimat şi un pistol cu gaze, 53 de cartuşe de vânătoare, 42 de cartuşe cu gaze, calibrul 9 mm, o sabie, două bâte de base-ball şi 1.511 cartuşe de ţigări netimbrate, de diferite mărci. De asemenea, au fost ridicate în vederea stabilirii provenienţei şi pentru documentarea activităţii infracţionale a deţinătorilor mai multe documente falsificate, printre care o carte de identitate, cinci permise auto, 14 certificate de înmatriculare, zece asigurări auto, 12 procuri auto şi 48 de documente în limba bulgară.

Numai la locuinţa lui Valeriu Preduş, de 50 de ani, din Dăbuleni, au fost găsite o armă de tir cu aer comprimat, de calibrul 5,5 mm, 50 de cartuşe cu alice, calibrul 12 şi 16 mm, 42 de cartuşe neletale, cu gaze, calibrul 9 mm, toate deţinute fără drept, dar şi 970 de pachete de ţigări netimbrate. Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a stabilit în sarcina bărbatului săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă.

Razie şi în Craiova

 

Tot joi, peste 50 de poliţişti şi 23 de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova au organizat o razie în Craiova, pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale. Au fost efectuate descinderi în şapte locuri şi medii cunoscute cu potenţial criminogen, fiind verificate 18 unităţi de alimentaţie publică, şase săli de jocuri electronice şi două cazinouri. Pentru faptele de natură penală constatate, au fost întocmite opt dosare penale, toate pentru săvârşirea infracţiunii de port ilegal de armă albă, şi au fost aplicate 26 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare este de 4.420 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII