17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCriminal cu sânge rece la 14 ani

Criminal cu sânge rece la 14 ani

Descoperire-şoc a anchetatorilor în cazul copilului împuşcat mortal joi seară în comuna Tătuleşti din judeţul Olt. Prietenul său mai mare a recunoscut că a tras intenţionat, după ce iniţial susţinuse că victima se împuşcase singură, din greşeală. Ucigaşul a dat dovadă de mult sânge rece. După ce l-a omorât, a şters puşca de sânge, a pus-o la loc, s-a schimbat de haine şi şi-a anunţat mama.

 

Mărturie şocantă în cazul crimei de la Tătuleşti, unde un copil de şapte ani, din Piteşti, a fost împuşcat mortal joi cu o armă de vânătoare (marca IJ BOK 12) de către prietenul său de joacă. Ionuţ Viorel P., de 14 ani, le-a declarat anchetatorilor că a tras fără nici un motiv în prietenul său, Adrian Nicolae F., de şapte ani. „Copilul a recunoscut totul aseară (joi seară – n.r.). A spus că micuţul i-a cerut arma să se uite la ea. El a asamblat-o, a încărcat-o, a lipit ţeava acesteia de faţa copilului şi a tras. Probabi l, a vrut să vadă cum moare cel mic", a spus procurorul Eugen Iacobescu.

Potrivit acestuia, după incident, Ionuţ a dezasamblat arma, a descărcat-o şi a pus-o la loc în sertar. S-a spălat pe mâini, şi-a curăţat hainele de sânge, după care şi-a anunţat mama de cele întâmplate şi apoi pe tatăl copilului mort. Iacobescu spune că fapta comisă se încadrează la crimă cu intenţie.

Conform anchetatorilor, Ionuţ Viorel P. ştia să folosească foarte bine o armă de vânătoare. Chiar în faţa acestora, copilul a asamblat o armă asemănătoare cu cea a tatălui său într-un minut şi 50 de secunde, afirmă oamenii legii.

Poliţiştii spun că proprietarul armei, Marian Popa, ţinea puşca într-un sertar asigurat. Ionuţ Viorel P. a ştiut însă de unde să ia cheia, a deschis sertarul, a asamblat arma, a încărcat-o şi apoi a tras.

„Arma era ţinută într-o cutie asigurată. Permisul pentru armă era vizat. Chiar anul trecut, în cadrul unei acţiuni, poliţiştii au efectuat un control privind condiţiile în care proprietarii păstrează armele. Printre aceştia a fost verificată şi persoana respectivă, iar totul a fost în regulă", a precizat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.

În urma necropsiei, medicul legist a stabilit că moartea băiatului de şapte ani a fost violentă, prin împuşcare, fiind trasă o singură alică.

Autorul faptei, internat la Psihiatrie

Ionuţ Viorel P. a fost internat vineri dimineaţă la Secţia psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, unde va fi supus unei expertize. Anchetatorii vor să vadă dacă minorul are discernământ. „Expertiza psihiatrică la copii este diferită de cea la adulţi. Minorul va trebui să treacă printr-o serie de teste. După ce a fost internat, i s-a stabilit un diagnostic. Urmează să fie văzut de o comisie formată din doi medici psihiatri şi un legist. Copilul va fi supus unui examen psihologic şi altuia clinic. El trebuie să răspundă la o serie de întrebări specifice prin care medicii analizează memoria, gândirea şi comportamentul său. Sunt mai mulţi paşi ce trebuie urmaţi pentru ca minorul să nu poată simula. Toate aceste teste durează cam o săptămână", a specificat medicul psihiatru Ion Brătoi, din cadrul Secţiei psihiatrie a spitalului din Slatina.

Minorul care a tras cu arma, în atenţia DGASPC

Cazul minorului Ionuţ Viorel P. a intrat şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt. Potrivit directoarei, Luminiţa Tudora, o echipă din cadrul instituţiei a mers vineri la Tătuleşti pentru a face cercetări.

„Ne-am sesizat din oficiu şi am început o anchetă în acest caz. Doi psihologi au mers acolo şi au stat de vorbă cu familia copilului de 14 ani. Din ce am înţeles noi, totul s-ar fi întâmplat în joacă. Ne-am interesat la şcoala unde învaţă minorul şi am înţeles de la colegii acestuia şi de la cadrele didactice că era un copil cuminte, normal, care nu avea ieşiri violente. El va beneficia de consiliere din partea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului", a spus psihologul Luminiţa Tudora.

Cadavrul micuţului Adrian Nicolae F. a fost ridicat vineri de familie de la Morga spitalului din Slatina. El a fost dus de părinţi la Piteşti, unde va fi înmormântat, a precizat primarul localităţii Tătuleşti, Lucian Istrate.

Autorul faptei este cercetat pentru infracţiunea de omor şi, fiind minor, riscă până la zece ani de închisoare. Anchetatorii îl cercetează în stare de libertate şi pe tatăl acestuia, pentru complicitate sau ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII