16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalClanul de proxeneţi Călina, reîncarcerat

Clanul de proxeneţi Călina, reîncarcerat

Clanul de proxeneţi Călina, din Târgu Jiu, a fost reîncarcerat joi seară, imediat după încheierea procesului în care zece inculpaţi sunt judecaţi pentru proxenetism, prostituţie, trafic de persoane şi asociere într-o grupare infracţională. Instanţa de judecată a Tribunalului Gorj a luat măsura arestării preventive faţă de şapte persoane, patru bărbaţi şi trei femei, care fac parte din acest clan, pentru că nu au respectat condiţiile impuse de completul de judecători. Imediat după încheierea termenului de judecată, care s-a desfăşurat cu sala închisă, poliţiştii şi-au făcut apariţia la sediul Tribunalului Gorj şi au operat arestările. „Nu au respectat condiţiile impuse de instanţa de judecată. Au părăsit localitatea de domiciliu fără să anunţe, au încercat să influenţeze martorii şi să-i şantajeze prin diverse metode", a spus Vasile Popescu, şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Gorj. Membrii clanului i-au înregistrat video şi fotografiat pe unii martori şi au încercat să prezinte aceste materiale drept probe în timpul procesului. La începutul acestui an, Stelian Călina, de 43 de ani, unul dintre inculpaţi, a fost prins la Vama Nădlac în timp ce încerca să părăsească ţara, deşi avea interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu. Instanţa de judecată va analiza la fiecare 60 de zile menţinerea arestării preventive a inculpaţilor.

28 de tinere au luat drumul Spaniei

Procurorii DIICOT Gorj au trimis în judecată, în luna decembrie a anului trecut, zece persoane care făceau parte din clanul Călina. Conform rechizitoriului, 28 de tinere, dintre care zece minore, au fost transportate în Spania, între anii 2005 şi 2008, pentru practicarea prostituţiei. Reţeaua era formată din membrii familiei Călina: surorile Elena Nicoleta şi Claudia, soţul celei din urmă, Ionel Doru, fratele celor două surori, Adrian-Stelian Călina, şi concubina acestuia, Cerasela Gheorghe, precum şi alte rude ale acestora. Opt persoane au fost reţinute de anchetatori în acest caz, în urmă cu an, dar instanţa de judecată a Curţii de Apel Craiova i-a pus în libertate.

Potrivit procurorilor DIICOT Gorj, tinerele erau racolate din Clubul „Blue&Black" din Târgu Jiu, unde se şi practica prostituţia cu clienţii „cu dare de mână". Administratorul societăţii de care aparţinea clubul era Claudia Călina, iar soţul ei figura ca director. Tinerele care au fost duse să se prostitueze în Spania erau din diverse zone ale ţării: Neamţ, Satu Mare, Hunedoara, Gorj. Potrivit anchetatorilor, actele de identitate ale minorelor au fost falsificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII