22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoctorul Fulga, urmărit penal pentru ucidere din culpă

Doctorul Fulga, urmărit penal pentru ucidere din culpă

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Olt lucrează la întocmirea actelor procedurale pentru începerea urmării penale a medicului Cornel Fulga după ce procurorii şi-au dat acordul în acest sens.

După moartea unui pacient pe holurile Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) Slatina, fără ca bolnavul să fi primit îngrijiri medicale, IPJ Olt, sub coordonarea unei echipe de procurori, a început cercetările pentru a stabili condiţiile şi cauzele decesului pacientului, dar şi dacă poate fi cineva acuzat de moartea bolnavului. Purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt, Claudia Radu, a precizat că în urma cercetărilor în dosar va fi începută urmărirea penală a medicului Cornel Fulga, cu acuzaţia de ucidere din culpă în cazul pacientului care a murit la UPU Slatina, fără a primi îngrijiri medicale. Claudia Radu a arătat că pentru începerea urmăririi penale a fost nevoie de raportul medico-legal final, care confirmă diagnosticul pus iniţial de medicii legişti slătineni. Analizele de laborator au dovedit că Mihai Constantinescu a murit din cauza insuficienţei cardiace acute, urmare a unui infarct acut de miocard.

În acest dosar este aşteptat şi rezultatul anchetei Colegiului Medicilor Olt. După finalizarea cercetărilor făcute de poliţişti sub coordonarea procurorilor, aceştia din urmă vor decide dacă trimit sau nu dosarul în instanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU