10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil împuşcat mortal, în joacă

Copil împuşcat mortal, în joacă

Caz şocant într-o localitate din judeţul Olt. Un băiat de 14 ani, din comuna Tătuleşti, şi-a împuşcat mortal ieri, din greşeală, un prieten, de şapte ani, din Piteşti, aflat în vizită la bunici. Potrivit procurorilor, adolescentul Ionuţ Viorel P., a găsit cheia de la lada în care tatăl său, vânător, îşi ţinea arma şi a început să se joace cu ea, ameninţându-şi în glumă prietenul că-l împuşcă. Ionuţ a manevrat greşit arma, care s-a descărcat în capul micuţului Adrian Nicolae F., omorându-l pe loc. Victima venise împreună cu părinţii de la Piteşti la Tătuleşti, la bunici, iar incidentul s-a petrecut în timp ce familia sa era în vizită la nişte rude.

Procurorul Eugen Iacobescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a precizat că adolescentul a recunoscut că el a scos arma din ladă, dar a susţinut că i-ar fi dat-o prietenului său să se uite la ea, iar acesta s-ar fi împuşcat singur. Iacobescu a declarat că adolescentul minte, deoarece traiectoria alicelor demonstrează acest lucru.

„Victima este mai scundă decât arma şi nu putea să se împuşte singură decât sub bărbie. Alicele au fost trase din plan orizontal, l-au lovit în faţă şi au ieşit prin spatele capului, oprindu-se în uşă“, a spus procurorul.

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt, comisar Claudia Radu, a spus că arma de vânătoare era deţinută legal. „Arma a fost închisă într-o ladă. Nu cunoaştem dacă aceasta a fost lăsată încărcată sau a fost încărcată de către tânăr. Se fac cercetări la faţa locului pentru a se stabili cu exactitate cum s-a întâmplat tragedia“, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Olt.

Dacă se va constata că Marin Popa, tatăl adolescentului, nu a respectat regulile de păstrare a armei, el va fi acuzat, în baza Legii nr. 295/2004, de nerespectarea regimului armelor. Potrivit prevederilor legale, vânătorul era obligat să ţină arma descărcată într-un fişet metalic asigurat cu cheie sau lacăt, iar gloanţele să fie depozitate în alt loc, potrivit NewsIn.

Directorul Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Olt, Mihai Albulescu, a declarat că Marin Popa deţinea o armă de vânătoare de calibru 12 mm. Ionuţ Viorel P. a fost reţinut de poliţişti şi va fi cercetat pentru omor. El riscă între cinci şi zece ani de închisoare. Tatăl său, Marin Popa, este cercetat pentru complicitate la omor sau ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII