Acasă Local Insula Ada Kaleh, redată circuitului turistic

Insula Ada Kaleh, redată circuitului turistic

Ministrul turismului va sprijini autorităţile locale din Mehedinţi pentru construirea unor porturi turistice pe Dunăre, precum şi redarea în circuit turistic a insulei Ada Kaleh din ostrovul Şimian, a declarat directorul direcţiei de comunicare a Ministerului Turismului, Ştefan Lungu.

Potrivit acestuia, în termen de patru săptămâni, Consiliul Judeţean Mehedinţi va transmite ministerului de resort propunerea de proiecte turistice în această zonă, urmând ca MT să analizeze posibilităţile de începere a lucrărilor.

„Am primit solicitarea de a sprijini mai multe porturi turistice pentru acostarea navelor cu circuit turistic care circulă pe Dunăre", a spus Lungu.

De asemenea, reprezentantul Ministerului Turismului a precizat că s-au luat în vedere amenajarea şi branşarea la apă curentă pentru repunerea în circuit turistic a insulei Ada Kaleh din ostrovul Şimian.

Printre proiectele propuse de autorităţile locale mehedinţene se mai numără ridicarea unei telegondole ce urmează să lege malul stâng al Dunării cu ostrovul.

Totodată, ministerul intenţionează să sprijine achiziţia unei ambarcaţiuni pentru ciclişti, care să faciliteze accesul acestora în diferite locaţii din zona Cazanelor.

De asemenea, reprezentanţii Ministerului Turismului s-au arătat interesaţi şi de propunerea consiliului local de a promova în Mehedinţi turismul speologic.

Exit mobile version