17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLocuitorii din Cungrea aşteaptă banii europeni

Locuitorii din Cungrea aşteaptă banii europeni

Mai multe investiţii în infrastructură, utilităţi şi servicii sociale vor fi demarate, în viitor, cu banii europeni. Anul trecut, Consiliul Local Cungrea a depus la Centrul Regional al Agenţiei pentru Plăţi, Dezvoltare Rurală şi Pescuit Craiova, în baza Măsurii 322, un proiect integrat pentru renovarea şi modernizarea localităţii. „Proiectul a îndeplinit criteriile necesare şi a fost declarat eligibil. De curând a fost trimis la Bucureşti", a declarat primarul din Cungrea, Ion Murguleţ.

Urmează alte etape, raportul de selecţie şi cererea de finanţare, după care se organizează licitaţiile pentru atribuirea contractelor pentru demararea lucrărilor. Sătenii din Cungrea şi-au pus toate speranţele în acest proiect şi aşteaptă aprobarea lui. În cazul în care vor primi finanţarea europeană, în localitate vor fi demarate mai multe lucrări. „Proiectul are mai multe componente. Acesta cuprinde înfiinţarea unor reţele de alimentare cu apă curentă şi canalizare, pe o distanţă de 6,5 kilometri, în satele Cungrea, Oteştii de Jos, Oteştii de Sus şi Cepeşti, betonarea drumului care face legătura între satele Ibăneşti şi Mieşti – 2,2 km, dar şi înfiinţarea, în satul Oteştii de Sus, a unui centru de îngrijire pentru vârstnici", a spus primarul.

Centrul de îngrijire pentru bătrâni ar putea oferi îngrijire medicală, cantină, dar şi găzduire atât ziua, cât şi noaptea pentru 50 de vârstnici care trăiesc în condiţii precare. În cele patru sate menţionate în proiectul înfiinţării reţelelor de utilităţi locuiesc peste 1.500 de oameni. „Este mult de muncă, dar, dacă Uniunea Europeană ne dă posibilitatea de a investi cu fonduri nerambursabile, de ce să nu atragem banii? Este păcat să nu facem treabă", a adăugat Murguleţ. Valoarea totală a investiţiilor se ridică la 2,5 milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS