5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraioveni înarmaţi

Craioveni înarmaţi

Poliţiştii şi jandarmii întocmesc pe bandă rulantă dosare penale pentru port ilegal de armă albă, majoritatea fiind descoperite în trafic, în „dotarea“ maşinilor conduse de doljeni.

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, aproape în fiecare zi este depistată cel puţin o persoană care are asupra sa un cuţit, o bâtă sau o sabie. Numai duminică seară, în urma controalelor făcute de poliţişti şi jandarmi în trafic şi în mai multe localuri din Craiova, au fost depistaţi cinci bărbaţi care aveau asupra lor bâte, bastoane telescopice sau dispozitive cu electroşocuri. Duminică seară, la ora 18.10, la un filtru de poliţişti şi jandarmi amplasat pe strada Caracal, a fost oprit în trafic un autoturism condus de Cristian Mitrulescu, de 22 de ani, din Craiova. La controlul efectuat asupra maşinii, în portiera stânga faţă, a fost găsit un baston telescopic. În aceeaşi zi, în jurul orei 19.00, în urma unui control efectuat la un cazinou, a fost identificat Andrei Dini, de 21 de ani, ce avea asupra sa un dispozitiv tip lanternă cu electroşocuri.

Maşini „dotate“ cu bâte

Tot duminică seară, în jurul orei 20.00, o patrulă mobilă de siguranţă publică formată din poliţişti şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova a oprit la intersecţia străzilor Nicolae Iorga şi Fraţii Goleşti autoturismul condus de Marian Neacşu, de 18 ani, din comuna Leu. În portbagajul autoturismului a fost găsită o bâtă din lemn, cu lungimea de 78 cm. În jurul orei 19.00, oamenii legii au oprit în trafic, pentru control, autoturismul condus de Cristian Niţă, de 25 de ani, din Craiova, iar cu ocazia controlului efectuat asupra maşinii a fost descoperită o bâtă tip base-ball, din lemn, cu lungimea de 73 cm.

În aceeaşi seară, în jurul orei 20.30, tot în trafic, pe bulevardul Dacia, a fost oprită maşina condusă de Ion Băscrăcea, de 54 de ani, din Craiova. Cu ocazia controlului efectuat, în autoturism a fost găsită o bâtă de tip base-ball, cu lungimea de 65 cm, având la capătul mai gros aplicate mai multe capse metalice. Conform poliţiştilor doljeni, pe numele celor cinci au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port ilegal de armă albă, iar bâtele şi celelalte obiecte au fost confiscate.

Portul de armă albă, ilegal

 

Conform Legii nr. 61/1991, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la doi ani sau cu amendă portul, fără drept, în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa sau integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică, al cuţitului, pumnalului, şişului, boxului ori al altor asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere sau lovire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII