10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBiroul de acord unic nu se desfiinţează

Biroul de acord unic nu se desfiinţează

Craiovenii îşi vor putea obţine în continuare avizele necesare emiterii autorizaţiei de construire prin intermediul Biroului de acord unic din primărie, şi nu alergând dintr-un colţ în altul al oraşului, pe la furnizorii de utilităţi. Potrivit unei ordonanţe din 2008 a fostului guvern, obţinerea avizelor cade în sarcina solicitantului, iar „definiţia acord unic se abrogă“, cea din urmă prevedere fiind considerată de jurişti una dintre cele mai mari inepţii din textele de lege româneşti.
Ordonanţa de Urgenţă nr. 214, prin care este modificată Legea nr. 50 a autorizării în construcţii, a intrat în vigoare pe 16 februarie, însă normele de aplicare a legii nu au fost publicate. Urbaniştii Primăriei Craiova nu au aşteptat normele şi au cerut explicaţii şi recomandări de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei. Răspunsul venit de la Direcţia Generală de Dezvoltare Teritorială a ministerului a fost că Biorul de acord unic poate funcţiona în continuare, chiar şi dacă „definiţia acord unic“ e „abrogată“.
„Am considerat că e aberant să-i punem pe oameni pe drumuri. De aceea ne-am spus punctul de vedere şi am solicitat lămuriri la minister. Ni s-a comunicat că Biroul de acord unic îşi poate desfăşura activitatea, fiindcă modificările aduse Legii nr. 50 prin OUG nr. 214 nu au caracter de interdicţie“, a spus arhitectul-şef al Craiovei, Mircea Diaconescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU