12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalElisabeta Bostan - Premiul Gopo pentru întreaga activitate

Elisabeta Bostan – Premiul Gopo pentru întreaga activitate

Regizoarea filmelor pentru copii „Veronica“ şi „Veronica se întoarce“, Elisabeta Bostan, va primi Premiul Gopo pentru întreaga activitate, în cadrul galei din 2 martie, organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc.
Printre realizările sale, cuprinzând 12 lungmetraje, 11 scurtmetraje, un serial TV şi 11 filme documentare, se numără serialul TV „Fram“ (1983) şi scurtmetrajele „Amintiri din copilărie“ (1965) şi „Pupăza din tei“ (1965). Pe parcursul celor 50 de ani de carieră, timp în care a obţinut premii la festivalurile de la Cannes, Veneţia, Namur, Moscova, Teheran şi Milano pentru peliculele realizate, Elisabeta Bostan a fost şi profesor de regie, iar mai apoi decan al Facultăţii de Film din cadrul UNATC Bucureşti.
În 1996, Elisabeta Bostan a fondat CineMAiubit, festivalul internaţional de film studenţesc pe care îl patronează şi în prezent, manifestare care a sprijinit la începutul carierei tineri cineaşti români, precum Cristian Mungiu, Cristian Nemescu, Corneliu Porumboiu sau Cătălin Mitulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS