Acasă Local Mehedinţiul, sub nămeţi

Mehedinţiul, sub nămeţi

Zăpada a blocat ieri mai multe străzi din Orşova, activitatea Şantierului Naval a fost întreruptă, iar pe DE 70 au avut loc zeci de ambuteiaje. Cu toate acestea, autorităţile îşi dau cu stângul în dreptul, neştiind nici măcar că în Mehedinţi a nins.

 

Autorităţile din Mehedinţi au fost de negăsit ieri. Preşedintele consiliului judeţean, Marius Bălu, nu a putut fi contactat, iar prefectul de Mehedinţi, Sevastian Bâzoi, şi-a luat concediu medical. Constantin Brăgaru, primarul din Orşova, oraşul cel mai afectat de ninsoare, a uitat să dea ordin de deszăpezire, preocupat poate de invitaţia pe care a primit-o la Departamentul Naţional Anticorupţie (DNA) Craiova. Reprezentanţii ISU „Drobeta“ nici măcar nu ştiau că ninge în judeţ.

„Nu am fost informaţi că ninge şi nici că sunt străzi blocate în Orşova. Avem doar un drum comunal blocat într-o zonă de munte. Nu sunt înregistrate probleme din cauza zăpezii, deci nu trebuie să acţionăm niciunde“, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU „Drobeta“, Ramona Nistor.

În timp ce ISU „Drobeta“ anunţa că nu au loc căderi de zăpadă, pompierii de la subunitatea Orşova se luptau cu nămeţii.

În acest oraş, stratul de zăpadă ajungea ieri la 30 de centimetri. Zeci de străzi au fost blocate, traficul rutier a fost perturbat, iar o mănăstire a rămas izolată. Tot din cauza zăpezii, Şantierul Naval din Orşova şi-a închis activitatea până luni.

„Autorităţilor nu le pasă ce se întâmplă în oraş!“

Cu toate acestea, autorităţile locale din Orşova îşi dau cu stângul în dreptul, iar utilajele de deszăpezire nu acţionează în oraş.

„Suntem în plină iarnă şi ar fi trebuit să primim ordin de acţiune. Ninge de aproape 24 de ore şi nu am primit ordin de la primar să ieşim pe străzi. Am venit cu oamenii din proprie iniţiativă. Domnul primar a plecat la Craiova când oraşul este blocat şi până la această oră nu am primit materiale antiderapante de la primărie. A trebuit să acţionăm manual, cu lopeţi, pentru deblocarea străzilor“, a declarat directoarea firmei de deszăpezire din Orşova, Valentina Voicu.

Oamenii şi-au curăţat singuri trotuarele

„Nu a trecut nimeni de azi-dimineaţă (ieri – n.r.). Am ieşit singuri cu lopata. Autorităţilor nu le pasă ce se întâmplă în oraşul ăsta“, a spus un localnic. Viceprimarul din Orşova încearcă să găsească o scuză şi spune că ordinul de deszăpezire s-a dat mai târziu.

„Am început să acţionăm mai târziu pentru că nu am primit ordin de deszăpezire de dimineaţă“, a spus viceprimarul Valeriu Ungureanu.

„Domnul primar a plecat la Craiova, la DNA, că are de rezolvat nişte probleme, de aceea nu este aici“, a adăugat Ungureanu.

Pe tronsonul Drumului European 70, între vama Gura Văii şi Orşova, au avut loc accidente de circulaţie şi ambuteiaje din cauza zăpezii.

Ninsorile din noaptea de miercuri spre joi au cuprins şi nordul judeţului Mehedinţi, iar pe Drumul Naţional 67, care face legătura întra Baia de Aramă şi Băile Herculane, zăpada măsura ieri 20 de centimetri.

Exit mobile version