Acasă Local Antonescu şi Orban vor preşedinţia PNL

Antonescu şi Orban vor preşedinţia PNL

Purtătorul de cuvânt al PNL, Bogdan Olteanu, a declarat ieri că, în cadrul Delegaţiei Permanente, vicepreşedinţii Crin Antonescu şi Ludovic Orban şi-au anunţat intenţia de a candida la preşedinţia partidului. Pentru funcţia de lider al PNL a mai fost vehiculat şi Călin Popescu Tăriceanu, acesta nedepunându-şi până în prezent candidatura. „În cursul şedinţei de astăzi (ieri-n.r.), colegii noştri Crin Antonescu şi Ludovic Orban şi-au anunţat amândoi candidatura la preşedinţia partidului“, a declarat Olteanu. Orban intenţiona să facă un tandem pentru şefia PNL, respectiv Crin Antonescu să candideze la preşedinţie, iar el la funcţia de preşedinte executiv. Acest din urmă post nu există în actualul Statut şi se pare că are susţinerea necesară pentru a fi creat. Conducerea PNL s-a întâlnit ieri pentru a pune la punct detalii tehnice privind organizarea Congresului extraordinar din 20-21 martie. Dacă, în prezent, Capitala aduce în forurile de conducere şapte voturi – unul pentru organizaţia Bucureşti şi câte şase pentru sectoare -, s-a propus ca PNL Bucureşti să fie asimilat unei organizaţii judeţene, iar sectoarele, unei organizaţii municipale, astfel ca Bucureştiul să reprezinte doar un vot. Altă modificare propusă este desfiinţarea Consiliului Naţional şi înlocuirea lui cu un Consiliu al Preşedinţilor Organizaţiilor Teritoriale, ca for în care preşedintele şi secretarul general se vor întâlni cu liderii teritoriali şi vor stabili chestiunile administrative.

Întrebat despre competiţia internă din PNL pentru preşedinţia partidului, Tăriceanu a comentat că este normal. „Mi se pare firească, nu cred că are rost să ne punem mari semne de întrebare sau… Întotdeauna, în cadrul PNL, la Congres a fost o competiţie. Cred că este un lucru normal, binevenit, firesc“, a afirmat el. Tăriceanu a adăugat că mai este timp de anunţat candidaturi, acest lucru fiind posibil cu 48 de ore înainte de Congres.

El a menţionat că s-au stabilit detalii legate de Congres, dar şi ordinea de zi şi numărul de delegaţi pe care fiecare filială judeţeană trebuie să şi-l desemneze în cadrul Delegaţiilor Permanente teritoriale.

Exit mobile version