Acasă Local Invazie de câini în Jidoştiţa

Invazie de câini în Jidoştiţa

După ce în urmă cu câteva luni comuna Floreşti, din judeţul Mehedinţi, a fost invadată de câini vagabonzi, acum a venit rândul altei localităţi să se „aleagă“ cu peste 200 de maidanezi pe uliţe.

 

Locuitorii din Jidoştiţa, comuna Brezniţa de Ocol, sunt disperaţi şi spun că maidanezii au fost descărcaţi noaptea dintr-o dubă, punând pe jar autorităţile locale şi vânătorii. Animalele s-au răspândit pe uliţe şi prin pădure, iar de foame au început chiar să intre în gospodăriile oamenilor. „Nu este posibil aşa ceva. Cine a făcut asta nu este întreg la cap! Cum să arunci atâţia câini într-un sat?! O să mergem la primărie să ne luăm autorizaţii ca să putem să-i omorâm, deşi ei nu au nici o vină“, a spus un localnic din Jidoştiţa. „Alaltăieri-seară, pe la unşpe, când mă duceam spre casă, am văzut o dubă dintr-aia fără geamuri şi cred că nici număr nu avea, care se tot plimba pe aici prin sat, dar nu m-am gândit că o să lase câinii aici la noi. Nu se face aşa ceva, să-i fie ruşine celui care a făcut aşa ceva!“, a adăugat un bătrân din Jidoştiţa.

Primarul comunei, Dumitru Drăghici, a spus că a observat că de câteva zile a cam crescut numărul câinilor pe drumurile din comună, dar nu s-a gândit că cineva i-a aruncat intenţionat. „Am văzut şi eu câinii, care provin de undeva din vreun adăpost, dar nu ştiam că sunt aşa mulţi şi nici eu nu pot da ordin să-i împuşte. Voi lua legătura cu poliţiştii de la postul nostru din comună ca să intensifice controalele pe timp de noapte. Să verifice orice dubă sau Dacie papuc suspectă, pentru că au acest drept. Nu pot să-mi dau seama de unde provin aceşti câini, dar îmi doresc să-l prindem pe cel care i-a abandonat“, a declarat primarul Dumitru Drăghici.

Oamenii au apelat la Agenţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din Mehedinţi, pentru ca membrii ei să împuşte câinii vagabonzi, însă au primit un răspuns nu prea încurajator. Şeful AJVPS Mehedinţi, Nicolae Popa, a spus că s-au mai confruntat cu aceeaşi situaţie şi la Floreşti, însă nu pot să împuşte decât câinii care se află la peste 200 de metri de sat, în rest, legea nu le permite să intervină.

Exit mobile version