10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMărţişoare pentru o viaţă

Mărţişoare pentru o viaţă

„Şi nouă ne pasă!“ este campania umanitară lansată ieri de Penitenciarul de Minori şi Tineri (PMT), Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj şi Fundaţia „Cuvântul care zideşte“ din cadrul Mitropoliei Craiova.
În deschiderea campaniei a fost prezentată o expoziţie de pictură, dar şi de mărţişoare, lucrări realizate de tinerii privaţi de libertate, banii obţinuţi în urma comercializării acestora urmând să fie folosiţi în scopuri umanitare. Proiectul se desfăşoară în perioada 16-23 februarie în unităţile şcolare craiovene: „Carol I“, „Elena Cuza“, „Fraţii Buzeşti“, „Nicolae Titulescu“, Şcoala nr. 32, „Ştefan Velovan“, Grupul Şcolar „Matei Basarab“, Şcoala nr. 39, Grupul Şcolar „Henri Coandă“, Şcoala nr. 22. „Tinerii din penitenciar, sprijiniţi de profesorii de religie ai liceelor amintite, vor valorifica mărţişoarele realizate de ei. Elevii pot oferi în schimbul unui mărţişor orice sumă de bani pe care şi-o pot permite, ştiind că pot contribui la salvarea unei vieţi. Banii vor fi donaţi unei fetiţe de 13 ani care suferă de o boală gravă“, a precizat Viorel Najap, director adjunct al PMT Craiova.
„Ajutorul nostru nu poate da viaţă fără ajutorul vostru!“ a fost mesajul tinerilor deţinuţi implicaţi în campanie. „Sunt deţinut pentru tâlhărie. Regret ce am făcut şi încerc pe cât posibil să fiu de folos, să ajut chiar şi de dincolo de gratii… Orice om îşi poate aduce sprijinul pentru salvarea unei vieţi. Printr-un mărţişor oferit la început de primăvară putem salva o viaţă“, a spus Florin Sinescu, de 17 ani, deţinut din PMT Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS