10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutorizaţii sanitare pentru toate şcolile

Autorizaţii sanitare pentru toate şcolile

Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat sâmbătă, la Craiova, că anul acesta vor avea prioritate, ca obiective de investiţii în învăţământ, şcolile care nu au autorizaţii sanitare de funcţionare, pentru a putea obţine din toamnă aceste avize.
Ecaterina Andronescu a menţionat că, mai întâi, vor fi achitate facturile restante pentru lucrările efectuate în 2008 la reabilitarea unităţilor şcolare. „Am achitat numai în această săptămână (săptămâna trecută -n.r.) peste şase milioane de lei, mai avem 2,7 milioane de lei de plătit din datoriile anului precedent, adică lucrări efectuate şi facturate, dar neplătite“, a spus ministrul.
Andronescu a precizat apoi care sunt priorităţile investiţionale în învăţământ. „Din punctul meu de vedere, este important ca toate cele 2.000 de şcoli care nu au avut aviz sanitar în acest an la nivel naţional – şi, sigur, există şi un număr de astfel de şcoli şi în Dolj – să primească primele resurse financiare în aşa fel încât să încercăm, dacă este posibil, chiar până la începutul viitorului an şcolar, să le scoatem din această categorie. Dacă nu va fi cu putinţă până la începutul anului şcolar, măcar până la începutul anului următor“, a spus Ecaterina Andronescu.
Aceasta a mai precizat că înfiinţarea campusurilor şcolare reprezintă altă prioritate a ministerului pe care îl conduce. „De asemenea, sunt 64 de campusuri şcolare care se află în construcţie, iar cele mai multe sunt în mediul rural. Trebuie să vedem aceste campusuri ca pe nişte surse care să ridice nivelul învăţământului rural. Adică locuri în care să avem şi şcoală, şi o bibliotecă având dotările corespunzătoare, a menţionat Ecaterina Andronescu. Ministrul a mai amintit printre priorităţi şi dezvoltarea în cât mai multe şcoli a programului „after school“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII