11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPartidele doljene, absente on line

Partidele doljene, absente on line

Organizaţiile judeţene ale celor două partide de guvernământ dau dovadă de delăsare în ceea ce priveşte prezenţa pe internet. PSD Dolj nu şi-a mai actualizat site-ul de pe vremea când îl criticau pe prefectul Giugea, iar PD-L Dolj nici măcar nu există.

 

Potrivit ultimelor statistici, 40% din populaţia României are în prezent acces la internet. Un asemenea aspect n-ar trebui neglijat de partidele politice şi, mai ales, de parlamentari, care pot ţine astfel legătura cu cei care i-au trimis în Camera Deputaţilor sau Senat. Acest lucru nu se întâmplă însă. Unele partide nici măcar nu au site-uri la nivel judeţean, iar altele, chiar dacă au, nu le-au mai actualizat de câţiva ani.

 

La nivel central, fără cusur

 

Cele trei partide parlamentare se prezintă pe internet aproape fără cusur, la nivel naţional. PSD şi PNL au site-uri actualizate zilnic, iar PD-L foloseşte în continuare adresa de internet a fostului PD, postând aici în fiecare zi informaţii despre activitatea aleşilor. Nu acelaşi lucru se poate spune despre site-urile organizaţiilor doljene ale partidelor.

La nivel judeţean, PNL nici măcar nu are site. S-ar putea spune că are deputatul Horaţiu Buzatu, însă nici acesta nu şi l-a mai actualizat de pe vremea campaniei electorale din toamnă.

 

PSD Dolj nu-şi cunoaşte parlamentarii

 

Şi organizaţia PSD Dolj pare să ţină cu tot dinadinsul să facă partidul de ruşine, prin specialiştii în IT care taie frunză la câini. Aşa ar putea gândi un eventual vizitator on line al site-ului judeţean al partidului roşu, care n-a mai fost actualizat de prin iunie 2008. Iar dacă oaspetele ar vrea să ştie care sunt parlamentarii partidului celor trei trandafiri, ar putea să afle de aici că Mircea Geoană este singurul senator de Dolj, iar Ion Călin, Monalisa Găleteanu, Ion Sasu, Claudiu Manda şi Valeriu Zgonea sunt încă deputaţii doljeni ai PSD. O asemenea informaţie nu este însă decât o dezinformare grosolană. Iar dacă încă n-a aflat, îl informăm noi pe această cale pe preşedintele PSD Dolj, atotputernicul judeţean Ion Prioteasa, că între timp s-au mai schimbat parlamentarii. Şi îl mai informăm pe acelaşi Prioteasa că democratul Nicolae Giugea (pe care îl critică în calitate de reprezentant al guvernului în teritoriu!) nu mai e demult prefect, aşa cum apare pe menţionatul site al PSD Dolj, ci între timp a trecut pe la conducerea prefecturii liberalul Silviu Dumitru, iar de câteva zile a ajuns în această funcţie pesedistul Florin Stancu, finul Domniei sale.

 

PD-L se crede tot în Alianţa DA

 

Cât despre PD-L Dolj, acesta pare să nici nu existe. Cel puţin pe internet… La nivel judeţean, ar avea la dispoziţie tot site-ul PD, numai că informaţiile de la adresa de internet a PD Dolj n-au mai fost actualizate din… noiembrie 2007, adică dinaintea alegerilor pentru Parlamentul European. Tot acolo putem citi, chiar pe pagina de stat, o declaraţie de presă în care „PD face apel la soliditatea Alianţei DA“. Hilar, dacă nu chiar trist, în condiţiile în care nici PD nu mai există, iar Alianţa DA şi-a dat obştescul sfârşit de mai bine de doi ani. O asemenea situaţie poate fi catalogată cel puţin ruşinoasă pentru un partid de guvernământ dintr-o ţară europeană a anului 2009.

Cam la fel stă situaţia şi cu site-ul actualului ministru al transporturilor, Radu Berceanu, care n-a mai fost actualizat din 22 mai 2008, din vremea în care inginerul de aviaţie îşi făcea campanie pentru şefia Consiliului Judeţean Dolj.

Am fi dorit să prezentăm aici şi opiniile responsabililor cu activitatea specialiştilor IT ai partidelor parlamentare din Dolj. Cei pe care i-am întrebat, însă, fie nu ştiau să dea un răspuns, fie susţineau că nu intră în atribuţiile lor să răspundă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU