17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGeoană: Nica este cea mai bună formulă

Geoană: Nica este cea mai bună formulă

Vicepremierul Dan Nica a fost validat în unanimitate de Comitetul Executiv pentru a se ocupa de şefia Ministerului Administraţiei şi Internelor. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat ieri, la Cluj, după ce şi-a exprimat sprijinul pentru vicepremierul Nica, că acesta reprezintă cea mai bună formulă la care a putut apela partidul.

„Este clar că trebuia să dăm un semnal de mare forţă şi de stabilitate faţă de cei care lucrează în acest important minister. De aceea, ideea că omul doi în guvern şi un vicepreşedinte de forţă al partidului va conduce MAI în contextul dat este formula cea mai bună şi cea mai stabilă la care am apelat“, a declarat Geoană.

Preşedintele PSD a considerat că nominalizarea lui Nica îl va face un vicepremier şi mai puternic. „Am analizat ieri (marţi – n.r.), la nivelul conducerii partidului, soluţia cea mai bună pentru portofoliul de la Ministerul de Interne şi credem că un viceprim-ministru care are şi un portofoliu concret şi un minister atât de important cum este MAI, reprezintă un vicepremier şi mai puternic“, a mai spus Geoană.

Liderul PSD a declarat că este convins că în scurt timp va veni şi confirmarea de la guvern. Întrebat de ce partidul nu l-a nominalizat pe Nica prima dată la MAI, Geoană a afirmat că, la momentul respectiv, partidul a văzut în Liviu Dragnea cea mai bună soluţie pentru reprezentarea administraţiei publice locale în guvern.

În legătură cu numirea şefului de la DGIPI, Mircea Geoană a mai spus că singurul care trebuie să ia decizia este Dan Nica, după consultarea cu partidul.

Liderul social-democrat a încheiat afirmând că este cinstit ca fiecare partid să îşi desemneze singur oamenii din structurile pe care le conduce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU