Acasă Local Dolj Scurte stiri

Scurte stiri

Olimpicii naţionali vor fi răsplătiţi
Elevii care vor obţine rezultate deosebite la olimpiadele şcolare naţionale, cât şi profesorii sau îndrumătorii acestora ar putea fi recompensaţi cu sume de bani care să ajungă chiar şi la valoarea unui salariu mediu brut pe economie. Aceste recompense sunt prevăzute în proiectul aflat în dezbatere la Comisia pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor. Pentru olimpicul care a obţinut premiul I se va acorda sub formă de premiu un salariu mediu brut pe ţară, pentru premiul al II-lea se va acorda echivalentul a 75 la sută din acesta, iar 50 la sută va primi premiul III. Nu s-a specificat încă dacă sumele se vor acorda timp de 12 luni sau doar pe perioada anului şcolar. Dacă trece de Camera Deputaţilor, acest proiect va fi pus în aplicare chiar din acest an de învăţământ. „Ar fi un lucru extraordinar să oferim premii semnificative elevilor care ne reprezintă la concursurile naţionale sau internaţionale. Elevii doljeni s-au aflat întotdeauna în topul câştigătorilor naţionali sau internaţionali. Aceşti bani nu reprezintă decât un stimulent pentru copiii inteligenţi, care au nevoie de cărţi şi de calculatoare performante“, a menţionat Diana Buşoi, inspector general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.
Ana DĂNESCU

Căsătorii de Ziua Îndrăgostiţilor
Şapte cupluri s-au înscris la Primăria Târgu Jiu pentru a se căsători de Ziua Îndrăgostiţilor. „Valentine’s Day“ se sărbătoreşte pe 14 februarie şi este considerată Ziua Îndrăgostiţilor din toată lumea. Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu, a precizat că doar cinci perechi vor să-şi unească destinele în faţa Porţii Sărutului din Parcul Central, opera marelui sculptor Constantin Brâncuşi, în timp ce un cuplu doreşte să-şi jure credinţă în faţa unei biserici din Târgu Jiu, iar celălalt îşi va oficia căsătoria la sediul primăriei. Cele cinci perechi care vor spune „Da“ în faţa Porţii Sărutului vor achita o taxă specială de 400 de lei şi vor primi din partea primăriei un tort, o sticlă cu şampanie şi un buchet de flori.
Alin ION

Unităţile şcolare, în atenţia ISJ Olt
Inspectorii de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt încep de astăzi să verifice unităţile şcolare de pe raza judeţului. Potrivit inspectorului pentru imagine din cadrul instituţiei, prof. Nicolae Loghinaş, vor fi verificate cataloagele şi toate documentele cadrelor didactice şi ale direcţiilor, astfel încât acestea să fie în ordine. „Este o acţiune care se desfăşoară la fiecare sfârşit de semestru sau de an şcolar şi vizează buna desfăşurare a lucrurilor“, a spus prof. Nicolae Loghinaş.
Mihaela IANCU

Amenzi pentru munca la negru
Mai multe societăţi din Olt au primit amenzi usturătoare pentru munca la negru. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au găsit în timpul controalelor efectuate în ianuarie nouă lucrători care nu aveau contracte de muncă. Un caz deosebit s-a înregistrat la societatea de construcţii Manden, unde trei muncitori aflaţi în şomaj lucrau fără forme legale. Societatea a primit o amendă de 4.500 de lei. Alte două persoane care lucrau la negru au fost găsite la SC Sudicor SRL din Corabia. Patronul s-a ales cu o amendă de 3.000 de lei. Cazuri de muncă la negru au fost descoperite şi la alte societăţi care activează în domeniul comerţului, dar şi la o spălătorie auto din Slatina.
Inspectorii de muncă au aplicat şi amenzi pentru nedepunerea la timp a statelor de plată a salariilor, dar şi pentru refuzul angajatorului de a prezenta documentele solicitate pentru control.
Simona VÂRBAN

Exit mobile version