9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalJudecătoarea care dă cu toporul

Judecătoarea care dă cu toporul

Judecătoarea Maria Nicola, cea care a lăsat în libertate un criminal periculos, a uimit nu numai opinia publică, ci şi vecinii de pe scară, pe care i-a terorizat prin scandalurile pe care le-a provocat. Cea mai picantă aventură a judecătoarei s-a petrecut pe scara blocului, unde a tăiat cu toporul uşa unui vecin.

 

Chiar dacă este vorba despre viaţa ei privată, comportamentul judecătoarei Maria Nicola este simptomatic pentru modul suspect de lejer în care a judecat cererea de întrerupere a pedepsei lui Serghei Gorbunov. Judecătoarea Nicola este o „damă bine“, după cum o descriu vecinii. Divorţată de câţiva ani, blonduţă, trasă prin inel, Maria Nicola se plimbă de câteva luni la volanul unui Volkswagen Jetta. Locuieşte într-un bloc pe Calea Bucureşti şi cam aici se opresc părţile ei bune, spun vecinii. În rest, liniştea lor de locatari la bloc a fost de multe ori pusă la încercare de ţipetele şi scandalurile terminate cu venirea poliţiei. Cea mai înspăimântătoare amintire a vecinilor de bloc despre judecătoare este de acum doi ani. Aceştia au povestit cu groază cum Maria Nicola a distrus uşa unui vecin de 78 de ani, fostul ambasador al României în Franţa pe vremea comuniştilor, Petre Gigea. „Cei doi erau foarte apropiaţi. Nu ştiu ce i-a venit, dar într-o zi am auzit lovituri puternice. Când am ieşit, doamna judecătoare dădea cu toporul în uşa domnului Gigea. Bietul om a trebuit să pună o uşă de fier. Nu a dat-o în judecată, dar a venit poliţia“, au spus vecinii. Cea mai nouă descindere a poliţiei la uşa judecătoarei Maria Nicola a avut loc acum două săptămâni. „Au venit salvarea şi vreo nouă poliţişti. Cred că au stat vreo 45 de minute“, au mărturisit vecinii.

 

Fuga de acasă

 

Cel care are cel mai mult de suferit din cauza comportamentului violent al judecătoarei este însă fiul ei de 15 ani. „Are un copil, Cristi îl cheamă, pe care îl terorizează. Am auzit-o de multe ori ţipând, spunându-i că nu are voie la calculator. Eu pe copilul ăsta nu l-am văzut vreodată plimbându-se singur, ci doar însoţit de mama lui, care mergea înainte, iar el în urmă cărând sacoşe pline. Nu ştiu ce se întâmplă, dar îmi pare rău de modul cum îl tratează. Acum doi ani, Cristi a fugit de acasă, probabil nu a mai suportat tratamentul. A stat o săptămână prin spital, apoi s-a întors aici, dar nu s-a schimbat nimic“, a declarat unul dintre vecini. Acesta spune că scandalurile din casa judecătoarei au făcut ca băiatul să piardă un an de şcoală. „L-a dat la şcoală la opt ani, iar clasa a şasea a trebuit s-o repete. Era elev la Colegiul «Carol». Acum a fost mutat la «Elena Cuza». La 15 ani, băiatul este abia în clasa a şaptea, pe când alţii de vârsta lui sunt deja la liceu. Nu mă interesează care este viaţa ei, dar îmi pare rău de copilul ăla“, a menţionat vecinul. Direcţia pentru Protecţia Copilului Dolj a confirmat tulburările de comportament ale băiatului. „În 2007 am fost sesizaţi că a plecat de acasă copilul. Acesta a fost preluat de urgenţă într-unul dintre centrele noastre, iar după câteva zile s-a reîntors în familie. Instituţia noastră şi Primăria Craiova au înaintat cazul instanţei de judecată, care, după audierea membrilor familiei şi a copilului, a dispus reintegrarea în familie“, a declarat Claudia Medeleţ, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei.

Întoarcerea nu a însemnat şi sfârşitul problemelor pentru Cristi. Băiatul a fugit de mai multe ori de acasă, din motive pe care nu vrea să le spună. Reporterii GdS au încercat să stea de vorbă cu el, dar, în locul unui adolescent curajos, stăpân pe el, au găsit un copil terorizat de frică, incapabil să articuleze o propoziţie fără acordul bunicii din partea mamei, care se afla lângă el. Cristi a îngăimat câteva cuvinte sub privirile încruntate ale bunicii, Corîci Alexandrina, care turuia obsedant laude la adresa fiicei sale.

 

„Toţi la noi e oameni culţi“

 

„Nu trebuie băgată aşa în rahat. Ea nu avea nici o soluţie. Dacă moare (deţinutul – n.r.) îi plăteşti… aşa. Te dă în judecată şi plăteşti toată viaţa. Are chiar şi cartea de la Uniunea Europeană. De aceea l-a eliberat“, îşi începe Alexandrina pledoaria pentru fata ei. Cât despre Cristi, pentru ea băiatul este mai mult o pată pe obrazul familiei decât un copil care are nevoie de dragoste şi înţelegere. „Îl ţinem din scurt pentru că avem pretenţiile noastre. Să fie un băiat cult, să înveţe carte. Toţi suntem oameni culţi, să nu fie un derbedeu. E o pată pentru noi. S-a dus la şcoală într-o zi cu cealaltă bunică şi a plecat la Slatina pe jos. Toţi la noi e oameni culţi“, se bate cu pumnul în piept bunica Alexandrina. După părerea ei, Cristi este un nerecunoscător. „Nu-l bate nimeni. Are televizor, aparatură, bicicletă, tot ce vreţi. El nu trebuie decât să înveţe“, a mai spus femeia. Din puţinele cuvinte pe care Cristi a îndrăznit să le rostească de faţă cu bunica reiese un singur lucru. La 15 ani, nu are nici un prieten. „Colegi am, prieteni, nu“, a spus adolescentul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII