Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Sancţiuni pentru angajatorii de imigranţi
Parlamentul European urmează să ia în discuţie săptămâna aceasta adoptarea unei reglementări privind sancţionarea celor care angajează ilegal imigranţi. „Această chestiune este de mare interes şi pentru noi, românii, în condiţiile în care mulţi patroni din ţările europene nu vor să-i angajeze legal pe concetăţenii noştri. Ar fi bine dacă se va adopta un astfel de document, pentru că pe de-o parte se vor face angajări legale, iar pe de altă parte vor fi angajaţi mult mai greu lucrători din ţările non-UE, fiind preferaţi muncitorii din ţări UE“, a explicat ieri, într-o conferinţă de presă, europarlamentarul doljean Marian Jean Marinescu.
Adrian DINU

Profesorii craioveni vor primi al treisprezecelea salariu
Cadrele didactice de la unităţile şcolare craiovene vor primi săptămâna viitoare cel de-al treisprezecelea salariu. În prezent, documentaţia pentru acordarea acestui venit se află la Trezoreria Craiova, urmând ca astăzi să fie încheiate verificările necesare şi întocmirea statelor de plată. „În sfârşit, o veste bună pentru cadrele didactice. Avem promisiunea din partea reprezentanţilor Primăriei Craiova, cât şi a domnului Florian Barbu de la Finanţe că profesorii îşi vor primi banii cel târziu pe 4 februarie“, a precizat Constantin Lungulescu, vicepreşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar – filiala „Spiru Haret“ Craiova.  
Ana DĂNESCU

Mitropolitul Olteniei şi Arhiepiscopul Tomisului, la Târgu Jiu
Doi înalţi prelaţi oficiază astăzi, 2 februarie, de Sfinţii Mucenici Iordan şi Gavril, o slujbă religioasă la biserica de lângă Spitalul 700 din Târgu Jiu. Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu Slătineanu, şi arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, vor fi prezenţi în mijlocul credincioşilor. Protopopul Vasile Vlădoiu a precizat că prezenţa celor două înalte feţe bisericeşti este motivată de hirotonisirea preotului Stoichin la biserica din zona spitalului. Acesta se va ocupa de credincioşii aflaţi în suferinţă care sunt internaţi în spitalele din Târgu Jiu.
Alin Ion

Morega nu se întoarce la UCB
Deputatul de Gorj, Dan Ilie Morega, fost cadru didactic la Universitatea „Constantin Brâncuşi“ (UCB) din Târgu Jiu, dat afară de actuala conducere sub motivaţia că nu mai corespunde profesional, a declarat că nu va mai reveni în instituţia de învăţământ superior, chiar dacă instanţa va dispune reîncadrarea pe post. Dan Ilie Morega, care era profesor la Facultatea de Ştiinţe Economice, a avut în primă instanţă câştig de cauză, judecătorii dispunând ca UCB să-i plătească salarii restante în valoare de 1,2 milioane de lei. Juriştii universităţii nu sunt de acord ca instituţia să achite suma respectivă şi au depus o contestaţie în instanţă. Fostul cadrul didactic a afirmat că va face toate demersurile pentru a-şi recupera banii, însă nu se va întoarce la UCB. Morega este de câţiva ani în relaţii tensionate cu actualul rector al UCB, Adrian Gorun, care i-a şi fost contracandidat la alegerile parlamentare, în cadrul Colegiului nr. 1.
Eugen MĂRUŢĂ


Avalanşă de amenzi de la Garda Financiară

Aproape 90 de societăţi comerciale din Olt au fost amendate, în numai o săptămână de verificări, de comisarii Gărzii Financiare Olt. Doi administratori de firme s-au ales cu sesizări penale, pentru evaziune fiscală şi sustragere de la control. Valoarea totală a amenzilor a fost de aproape 200.000 de lei. Cele mai multe nereguli au fost găsite la societăţile care activează în domeniul comerţului. 60 de firme au fost amendate, iar împotriva unui administrator a fost formulată sesizare penală pentru o evaziune fiscală de aproape 55.000 de lei. Patronul unei societăţi din acest domeniu va răspunde penal pentru că s-a sustras în mai multe rânduri de la control.
Multe firme de prestări servicii din judeţ se află şi ele pe lista neagră a comisarilor Gărzii Financiare. În perioada 12-18 ianuarie, au fost amendate 15 societăţi din domeniu. În aceeaşi perioadă au fost depistate abateri de la legislaţie şi la firme de cereale, morărit, panificaţie şi transport marfă.
Simona VÂRBAN

Exit mobile version