3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTatăl a trei copii, decedat într-un accident de muncă

Tatăl a trei copii, decedat într-un accident de muncă

Un bărbat şi-a găsit sfârşitul după ce a căzut de pe o clădire dezafectată din incinta Complexului Energetic Rovinari din Gorj. Accidentul de muncă s-a petrecut joi seară, dar cadavrul a fost descoperit ieri-dimineaţă.

 

Trupul neînsufleţit al unui muncitor de 42 de ani a fost găsit ieri-dimineaţă în incinta Complexului Energetic Rovinari. Moartea lui Ion Popescu, din Turceni, a fost declarată accident de muncă şi este investigată de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) şi de Parchetul Local Târgu Jiu. Potrivit Simonei Dumitraşcu, inspector-şef adjunct al ITM, bărbatul era muncitor angajat la o firmă prestatoare de servicii pentru CE Rovinari şi a căzut de pe o clădire dezafectată. „Victima accidentului de muncă are 42 de ani şi era angajatul unei firme care lucra pentru complex. Se pare că lucra la colectarea fierului vechi dintr-o clădire dezafectată. Cadavrul a fost găsit astăzi-dimineaţă (ieri – n.r.), având craniul spart. Vom continua cercetările“.

Acesta este primul accident de muncă din acest an. În 2008 au fost înregistrate 109 accidente de muncă, dintre care nouă au fost mortale.

 

Angajatul unei firme prestatoare de servicii

 

Leonard Filip, purtătorul de cuvânt al CE Rovinari, a declarat că alt muncitor a găsit cadavrul ieri-dimineaţă: „Cadavrul a fost găsit de un muncitor la ora 8.00. Se pare că bărbatul a decedat joi seară, dar nimeni nu i-a observat lipsa. Nu este angajatul complexului, ci al unei firme prestatoare de servicii“. Potrivit aceleiaşi surse, în ultimele zile, Ion Popescu lucra pentru altă firmă, care era angajată să dezmembreze fierul vechi din clădirea dezafectată.

 

Familie urmărită de ghinion

 

Primarul oraşului Turceni, Ion Iordache, a declarat că Ion Popescu era tatăl a trei copii minori. „Bărbatul avea trei copii minori, de opt, 11, respectiv 13 ani, iar soţia lui nu are serviciu. Sunt o familie necăjită. În urmă cu doi ani, casa familiei Popescu a luat foc. Au primit ajutor de la primărie pentru efectuarea reparaţiilor necesare“. Primăria va ajuta familia Popescu. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor decesului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS