15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHipermarketul Kaufland, prădat cu acordul angajaţilor

Hipermarketul Kaufland, prădat cu acordul angajaţilor


Două femei, vecine şi angajate ale hipermarketului Kaufland din Craiova, dar şi soţul uneia dintre ele sunt cercetaţi de poliţiştii doljeni, după ce joi seară au încercat să sustragă produse în valoare de aproximativ 1.000 de lei din magazinul din Craioviţa Nouă.

 

O patrulă din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova a fost sesizată joi seară, în jurul orei 23.30, de agenţii de pază ai hipermarketului Kaufland din cartierul Craioviţa Nouă, că au fost depistate două persoane care încercau să părăsească magazinul fără să achite mai multe produse la casă. Jandarmii le-au identificat, stabilind că se numesc Iulian Oncică, de 45 de ani, şi Leontina Oncică, de 42 de ani, soţ şi soţie, din Craiova. În căruciorul celor doi au fost descoperite produse alimentare, băuturi răcoritoare şi alcoolice, dulciuri, produse cosmetice şi vestimentare în valoare de aproximativ 1.000 de lei, pentru care aceştia nu aveau bon fiscal. Oamenii legii au bănuit că nu este vorba despre un simplu furt, mai ales că soţii Oncică trecuseră fără probleme de casă. Luaţi la întrebări, cei doi soţi au explicat că furtul produselor fusese pus la cale împreună cu supraveghetoarea casierelor hipermarketului, care a încercat să le înlesnească ieşirea din magazin fără să plătească.

 

Angajate la Kaufland, vecine şi complice

 

Conform reprezentanţilor Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, soţii Oncică au declarat că, după ce au intrat în centrul comercial, au fost sunaţi de femeia care supraveghea activitatea casierelor, care le-a spus să se ducă la raionul cu dulciuri, unde vor găsi un coş cu produse, să adauge în acesta şi altele, după care să se prezinte la casa de marcat nr. 16, pe unde vor putea să treacă fără să le achite. Cei doi craioveni au urmat întocmai instrucţiunile. Iulian Oncică a rămas la casă ca să plătească două produse, în timp ce soţia sa a plecat spre ieşirea din magazin cu căruciorul plin, însă a fost oprită de personalul de pază, care i-a solicitat să prezinte bonul fiscal. Jandarmii au stabilit că femeia s-a întors la casă, de unde a primit un bon fiscal emis în aceeaşi zi în jurul orei 14.00, pentru cu totul alte produse decât cele care se aflau în coş şi cu altă valoare. S-a mai stabilit că bărbatul a plătit la casa nr. 16 cele două produse cu o bancnotă de 100 de lei, la care a primit rest una de 50 de lei şi… cinci de zece lei. Agenţii de pază ai magazinului au observat că bonul fiscal prezentat nu corespunde cu produsele din coş şi valoarea acestora şi au anunţat jandarmii.

La rândul său, lucrătoarea de la casa nr. 16 a declarat că a fost sunată de supraveghetoare, care i-a spus că pe la casa ei vor trece două persoane ce au bon pe produsele din coş şi să le lase să treacă, lucru pe care l-a şi făcut. În urma cercetărilor, jandarmii au mai stabilit că Leontina Oncică este angajata hipermarketului Kaufland de pe strada Calea Bucureşti din Craiova şi că locuieşte în acelaşi imobil cu supraveghetoarea casierelor din magazinul din Craioviţa Nouă.

Dosarul, pe masa procurorilor

 

Pe numele celor doi soţi au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, iar dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru continuarea cercetărilor, anchetatorii urmând să stabilească exact cum a fost pus la cale furtul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

60 COMENTARII