14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCaptură-record de cocaină cu suspecţi gorjeni

Captură-record de cocaină cu suspecţi gorjeni

1,2 tone de cocaină au fost descoperite ieri într-un container sosit din Brazilia, în Portul Constanţa Sud – Agigea. Drogurile erau ascunse în cutii din lemn de cedru, care erau înregistrate în documentele de transport vamal, potrivit NewsIn. Vameşii şi poliţiştii, care aveau informaţia despre cocaina disimulată din container încă de la descărcarea în port, au aşteptat ca marfa să fie preluată de beneficiar, o firmă din ţară. Acesta s-a prezentat cu documentele de preluare, iar deschiderea containerului a avut loc în prezenţa vameşilor şi a poliţiştilor. Imediat după descoperirea cocainei, ascunsă printre pachetele cu lemn, au fost alertaţi şi procurorii.

Potrivit unor surse din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog (BCCOA) Constanţa, containerul era venit din Brazilia, în Portul Constanţa Sud – Agigea, din luna decembrie. Poliţiştii au aşteptat până ieri, când patru indivizi, dintre care unul spaniol, au venit să preia marfa şi i-au reţinut. Surse din MAI au declarat că este posibil ca românii implicaţi să fie din judeţul Gorj, zonă cunoscută pentru traficul cu droguri. Anchetatorii au precizat că indivizii fuseseră puşi sub urmărire de 48 de ore. Potrivit şefului BCCOA Constanţa, comisarul Aurelian Pavel, poliţiştii urmăreau cazul de aproape trei luni şi monitorizau situaţia pentru a descoperi reţeaua de crimă organizată.

Ministrul administraţiei şi internelor, Liviu Dragnea, a declarat că, probabil, este vorba despre cea mai mare captură realizată în Europa în ultimii ani. Acesta a arătat că în operaţiunea de capturare a celor 1,2 tone de cocaină au fost implicaţi sute de lucrători ai MIRA de la Brigada de Crimă Organizată, precum şi procurori DIICOT. Dacă intrau pe piaţa neagră, drogurile valorau câteva zeci de milioane de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII