17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpărgători de maşini, prinşi în flagrant

Spărgători de maşini, prinşi în flagrant

Doi doljeni şi un mehedinţean au fost reţinuţi miercuri în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj după ce au fost prinşi că au spart o maşină. Numai unul dintre ei a rămas după gratii.

Lucrătorii postului de poliţie din Breasta, aflaţi în patrulare în localitate în jurul orei 3.00, i-au prins în flagrant pe Ionuţ Safta, Daniel Mara şi Adelin Vînătoru, toţi de 21 de ani, care, cu chei potrivite, au furat un radiocasetofon şi mai multe bunuri dintr-un autoturism Dacia 1310 aparţinând unei femei din comună. După spargerea maşinii, cei trei tineri au încercat să fugă într-o Dacie 1310, proprietatea lui Vînătoru. Poliţiştii au identificat automobilul în trafic, l-au oprit şi au reuşit să recupereze prejudiciul.

În urma verificărilor ulterioare, oamenii legii au stabilit că Adelin Vînătoru nu poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, astfel că în dosarul penal deschis împotriva sa, pe lângă infracţiunile de furt calificat şi complicitate la furt a fost adăugată şi acuzaţia de a fi condus un autoturism pe drumurile publice fără permis. Cei trei au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, potrivit subcomisarului Adi Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Instanţa a respins propunerea de arestare formulată împotriva lui Ionuţ Safta şi Adelin Vînătoru, aceştia fiind cercetaţi în stare de libertate, însă Daniel Mara a primit mandat pentru o perioadă de 29 de zile. Potrivit procurorei Greta Chiurtu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, acesta din urmă avea antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU