11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReţinuţi de poliţişti, eliberaţi de judecători

Reţinuţi de poliţişti, eliberaţi de judecători

Doi tineri de etnie romă din Craiova, care au comis două spargeri şi un furt la începutul acestei luni, sunt cercetaţi în stare de libertate, după ce judecătorii au apreciat că aceştia nu prezintă pericol social.

 

Claudiu Chiciu şi Alin Nistor, ambii de 18 ani, din Craiova, au început seria furturilor în noaptea de 4 spre 5 ianuarie. Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în acea noapte, cei doi romi au intrat prin efracţie în barul Serai de pe strada Gheorghe Chiţu, administrat de SC Serai SRL Craiova, de unde au sustras un televizor LCD în valoare de 3.000 de lei. În noaptea de 8 spre 9 ianuarie, cei doi au mai dat o lovitură, la staţia peco MP Petroleum din municipiu. Anchetatorii au stabilit că, în acest caz, Nistor i-a distras atenţia vânzătorului, iar Chiciu a sustras zece bidoane cu ulei pentru autoturisme. A treia lovitură a avut loc în noaptea de 20 spre 21 ianuarie, la un bar de pe strada Vasile Conta din Craiova, administrat de SC Suk Mott. De data aceasta, cei doi romi au acţionat însoţiţi de alte două persoane, Radu C. şi Ludemis C., modul de operare fiind identic cu spargerea de la începutul lunii. Au pătruns în local după ce au forţat uşa de la intrare cu o rangă şi au sustras o plasmă Samsung în valoare de 3.000 de lei. În toate cele trei cazuri, poliţiştii doljeni au început cercetările pentru identificarea făptuitorilor, infracţiunile fiind înregistrate cu autori necunoscuţi.

 

Cerere de arestare preventivă respinsă de magistraţi

 

În urma verificărilor, poliţiştii i-au inclus în cercul de suspecţi pe cei doi romi, iar marţi seară, au oprit în trafic pe Calea Bucureşti autoturismul Range Rover înmatriculat în Marea Britanie cu care se deplasau aceştia. În urma controlului, în portbagajul maşinii a fost descoperit LCD-ul sustras din barul Serai. Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au spus că Nistor şi Chiciu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procuror. Miercuri, cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, în cazul spargerii din noaptea de 4 spre 5 ianuarie, infracţiune pentru care anchetatorii aveau probe suficiente. Propunerea formulată de procurori a fost însă respinsă de judecători, aceştia motivând că romii nu prezintă pericol social concret şi nu au antecedente penale, după cum au comunicat poliţiştii din cadrul IPJ Dolj. Procurorul de caz a făcut recurs împotriva hotărârii judecătorilor, acesta urmând să se judece la Tribunalul Dolj.

Anchetatorii doljeni au subliniat că miercuri a fost începută urmărirea penală şi în cazul celorlalte două fapte comise de Chiciu şi Nistor.

Alţi romi eliberaţi

 

Magistraţii din cadrul Judecătoriei Craiova au făcut fericiţi luna aceasta pentru scurt timp însă, alţi doi bărbaţi de etnie romă, trimişi în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Judecătorii au hotărât pe 15 ianuarie să admită cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulată de romi. Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a făcut însă recurs, pe care l-a şi câştigat, cei doi romi urmând să fie judecaţi în stare de arest preventiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII