Elevii intră în vacanţă fără teme obligatorii

Autori


Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au o veste bună pentru elevi: pe perioada vacanţei intersemestriale, programată în perioada 31 ianuarie – 8 februarie, nu au teme scrise cu titlu obligatoriu.

Vacanţa intersemestrială bate la uşă, iar bucuria elevilor doljeni poate fi cu atât mai mare cu cât decizia inspectoratului şcolar este „definitivă şi irevocabilă“: fără teme în această săptămână de vacanţă. „Fiind vorba de o vacanţă atât de scurtă, am decis, la nivelul inspectoratului, ca elevii să nu aibă teme scrise obligatorii în acest interval. La nivelul unităţilor şcolare se vor desfăşura activităţi de recreere, la care elevii pot participa dacă le face plăcere: întreceri sportive, de dans, muzică etc. Dar, categoric, scapă de teme“, a precizat Diana Buşoi, inspector general al ISJ Dolj.

După vacanţă, două luni de carte

Structura anului şcolar 2008-2009 prevede ca semestrul al doilea să se încheie pe 12 iunie. Până atunci însă, pe elevi îi aşteaptă o nouă vacanţă, cea de primăvară, în intervalul 11-20 aprilie 2009. Vacanţa de vară va începe sâmbătă, 13 iunie, şi se va termina duminică, 13 septembrie 2009. Prin derogare de la prevederile acestui ordin, au fost stabilite şi excepţiile.

Excepţii pentru elevii de la şcolile de arte şi meserii


Pentru clasele a IX-a şi a X-a de la şcolile de arte şi meserii, pentru clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologică, ruta directă de calificare, pentru clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologică, ruta directă de calificare, şi pentru clasa a XIII-a de liceu – filiera tehnologică, ruta progresivă de calificare, durata cursurilor este de 36 de săptămâni (172 de zile lucrătoare). A 36-a săptămână prevăzută de planul-cadru va fi alocată instruirii practice. Orele prevăzute pentru această săptămână vor fi planificate de fiecare unitate de învăţământ, în funcţie de prevederile contractului/convenţiei de colaborare cu partenerii sociali. Pentru clasa a XI-a – anul de completare, pentru clasa a XI-a de liceu – filiera tehnologică, ruta directă de calificare, şi pentru clasa a XII-a de liceu – filiera tehnologică, ruta progresivă de calificare, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, totalizând 182 de zile. Ultimele două săptămâni de cursuri pentru aceste clase, 15-26 iunie 2009, sunt de practică.

În cazul învăţământului postliceal (şcoala postliceală şi şcoala de maiştri), durata cursurilor este stabilită prin planurile de învăţământ în vigoare. În semestrul al doilea, tezele se vor susţine până pe 15 mai 2009.

În situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climaterice locale speciale şi de specificul şcolii, inspectoratele şcolare pot aproba la cererea conducerii şcolilor modificări ale structurii anului şcolar. Aprobarea modificării structurii anului şcolar se acordă în condiţiile asigurării numărului de 172 de zile de cursuri, precum şi a posibilităţii ca toţi elevii să participe, fără restricţii, la examenele de bacalaureat şi de absolvire.

Calendarul examenului naţional de bacalaureat, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare a competenţelor profesionale, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului.Comenteaza acum

2 Comentarii

  1. to`arashul Matrics said:

    ce v-am spus ca indobitocirea boborului e programata de sus si incepe cu invatamintul? vor urma alte taieri masive in programa scolara ca e prea incarcata ….. mai sint citiva clasici care nu mai sint corect politic in hora actuala si pfuuuuuiii la Marele Kosch, fara a-i mai inlocui! Gata!

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 30 ianuarie 2009

Actualitate

» Scurte stiri
» Magistraţii tineri l-au supărat pe Băsescu
» Zeci de gospodării din Gorj, afectate de inundaţii
» Avioane SA, ultima escală
» Îi înghite pământul!
» Drum acoperit de ape
» Ministrul Mediului a dat avizul de construire pentru Şoseaua de Coastă
» Avocaţii italieni numiţi din oficiu refuză să-i apere pe românii arestaţi pentru viol

Local

» 166 de firme, datoare
» Mai puţine victime ale virozelor respiratorii decât anul trecut
» 3.449 de lei, salariu mediu de bugetar
» Tentaţia politicianului, să dea leapşa celuilalt
» Economia românească va fi lovită foarte puternic
» Scurte ştiri
» Reţinuţi de poliţişti, eliberaţi de judecători
» Rănită, după impactul cu o rabă
» Spărgători de maşini, prinşi în flagrant
» „Garcea“ în acţiune

Dolj

» Tabere pentru şcolari şi studenţi
» Elevii intră în vacanţă fără teme obligatorii
» Alertă în Dolj, după dispariţia armelor de la Ciorogârla

Gorj

» A crescut numărul copiilor abuzaţi
» Zeci de instituţii de stat au finanţat campania lui Adrian Năstase
» Scurte ştiri

Sport

» Vâlcenii, mulţumiţi de Liviu Mihai
» Cîrţu: Nu ne-am atins obiectivele
» Mititelu vrea ca titlul să rămână în provincie
» Firţulescu a plecat de la Jiul Petroşani
» Cu Bornescu spre Cupa UEFA
» Craiova l-a luat pe Mişu de la Barcelona
» Ştiinţa, neînvinsă în Turcia
» Dică, propus la FC Bruges
» Doar Ştefan Radu titular în Italia
» Elena Bogdan a ieşit de pe teren în scaunul cu rotile
» Keşeru, la Liege?
» Scurte ştiri
» Rădoi, învingător în Arabia Saudită
» Jula, eliminat din Cupa Germaniei

Bani & Afaceri

» Sydney Hotel, o afacere cu voinţă
» Parcări cu plată în centrul Craiovei
» Conducerea Alro, cu tunul pe sindicate
» De ce „a luat foc“ Rocada

Sanatate

» Cum prevenim intoxicaţia cu monoxid de carbon
» Culoarea morcovului, sursă de sănătate
» Ţigara electronică
» Îngrijirea picioarelor
» Candidoza bucală, boala secolului

Magazin

» Horoscop
» Scurte stiri
» Marea Barieră de Corali, paradisul din Australia

Top