Economia românească va fi lovită foarte puternic

Autori


George Constantin Păunescu afirmă că România va fi lovită foarte puternic în aprilie-mai şi septembrie-octombrie, iar Traian Băsescu susţine că prognoza economică este mai rea decât cea anunţată în octombrie.

 

Preşedintele Alianţei Confederaţiilor Patronale din România (ACPR), George Constantin Păunescu, a declarat miercuri, la începutul întâlnirii reprezentanţilor patronatelor cu şeful statului, că, economic, România „va fi lovită foarte puternic“ în aprilie-mai şi septembrie-octombrie. „Este mai grav decât se pare“, i-a spus George Constantin Păunescu lui Traian Băsescu, referindu-se la situaţia economică. „Din păcate, România va fi lovită foarte puternic în aprilie-mai şi septembrie-octombrie. Spun aceste lucruri cu toată responsabilitatea şi văzând circuitul economic şi angajamentele pe ramuri ale economiei“, a afirmat preşedintele ACPR.

George Constantin Păunescu a adăugat că patronatele au prezentat puncte de vedere care au fost luate în seamă într-o mai mică sau mai mare măsură. El a menţionat că întreprinzătorii doresc măsuri care să eficientizeze utilizarea resurselor. Totodată, preşedintele ACPR a arătat că este de acord cu susţinerea băncilor, dar până la o limită. Sunt de acord să susţinem băncile, dar până la o limită, fondurile disponibile să fie garanţii făcute de stat, nu lichiditate“, a spus George Păunescu, menţionând că este acţionar la o bancă.

„Suntem supăraţi dacă utilizăm fondurile pentru garanţii în bănci, în loc să facem garanţii pentru economia reală“, a afirmat preşedintele ACPR, precizând că nu doreşte să se înţeleagă că ar susţine că băncile nu fac parte din economia reală.

 

„E clar că nimeni nu a putut evalua corect adâncimea crizei economice“

 


Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că a lansat varianta unui moratoriu asupra creşterilor salariale pe minimum şase luni pentru a finanţa, din banii de la buget, economia, în opinia sa, salariile din sectorul bugetar fiind în prezent mai mari decât cele din zona de producţie. „În general, punctele dumneavoastră de vedere au fost preluate, în măsura în care a fost posibil, de către guvern. În ceea ce mă priveşte, îmi dau seama că singura soluţie în prezent este să substituim lipsa de finanţare din economia românească, atât cât putem, cu resursă din buget“, s-a adresat şeful statului reprezentanţilor patronatelor prezenţi la Palatul Cotroceni.

Traian Băsescu a arătat că lipsa de finanţare a economiei a fost cea care l-a determinat să lanseze varianta ca, pentru o perioadă de minimum şase luni, să se încerce un moratoriu asupra creşterii salariilor. „Sigur că este foarte clar că în prezent salariile din sectorul bugetar sunt mult mai mari decât cele din zona de producţie, ceea ce reprezintă o anomalie“, a spus preşedintele. Băsescu a subliniat faptul că, până la urmă, criza economică se traduce în perspectiva pierderii locurilor de muncă, iar efortul său este de a-i convinge pe cei interesaţi că nu există, deocamdată, altă soluţie decât finanţarea economiei din bugetul de stat. „Evoluţia economică o ştiţi la fel de bine ca şi mine, iar informaţiile pe care vi le-am dat astăzi şi care sunt ultimele evaluări ale instituţiilor responsabile de acest lucru pe plan mondial confirmă că prognoza economică este mai rea decât cea anunţată în octombrie. Este clar că nimeni nu a putut să evalueze corect adâncimea crizei economice“, le-a spus şeful statului reprezentanţilor patronatelor.

 

Discuţii cu reprezentanţii patronatelor

 

Anterior întâlnirii cu reprezentanţii patronatelor, şeful statului i-a primit pe liderii sindicali, cărora le-a spus că i-a invitat la Cotroceni cu scopul de a clarifica anumite aspecte legate de proiectul de buget. „Invitaţia pe care v-am făcut-o vrea să fie ocazia unei continuări a discuţiilor de la Ministerul de Finanţe, unde m-am întâlnit cu sindicatele şi patronatele, şi nu cu FMI. Şi poate reuşim să clarificăm din opţiuni. Ştiu că aveţi negocieri care s-au desfăşurat până acum cu Ministerul de Finanţe“, le-a spus Băsescu liderilor de sindicat, vorbind de anumite soluţii „pentru care optaţi definitiv şi dumneavoastră, şi guvernul“.

Traian Băsescu a declarat, la sediul MFP, că a dorit să prezinte participanţilor situaţia economică a ţării şi climatul economic internaţional. „Am fost să prezint situaţia economică a României, dar şi mediul în care evoluează“, a spus Băsescu, adăugând că recesiunea economică internaţională are efecte şi asupra economiei româneşti. Întrebat cum răspunde declaraţiilor liderilor de sindicat privind posibile proteste dacă se îngheaţă salariile, acesta a spus: „Nu mă ocup de acest tip de probleme“. Preşedintele a mai menţionat că subiectul majorărilor salariale nu a fost adus în discuţie şi că o decizie în privinţa creşterii salariilor va fi luată după consultări între guvern, sindicate şi patronate. „Am adus în discuţie posibilitatea ca, până vom reuşi să atragem resurse financiare europene, să găsim resurse în buget pentru a lansa proiectele de investiţii“, a declarat Băsescu.Comenteaza acum

33 Comentarii

 1. Dan Ro-tariu said:

  Cand atrageam atentia acum un an erau unii in faza de negare si acum o sa va arat alta cale decat cea capitalista! Preluare de pe http://www.socialistul.ro : 30 DE ANI DE REFORMĂ ÎN R. P. CHINEZĂ – UN SALT URIAŞ PE DRUMUL MODERNIZĂRII Timp de 3 decenii – decembrie 1978 – decembrie 2008 marele popor chinez prin aplicarea politicii de reformă şi deschidere a înregistrat progrese remarcabile în toate domeniile de activitate, construind pas cu pas socialismul cu specific chinez, o societate a bunăstării decente. Indicatorul care măsoară în mod sintetic, dar complet evoluţia acestei perioade, produsul intern brut a crescut de la 364,5 miliarde de yuani cât era în anul 1978, la 24953 miliarde yuani în anul 2007, adică o creştere de 6,9 ori. Echivalent în dolari produsul intern brut pe locuitor a crescut de la 190 dolari cât era în anul 1978, la 2360 dolari în anul 2007. În cei 30 de ani de reformă R. P. Chineză a realizat cel mai mare ritm de creştere din istoria modernă 9,8% media anuală, faţă de 6% media anilor 1953-1978 şi de 3% rata de creştere mondială, faţă de 9,2% rata de creştere a PIB în perioada de decolare a miracolului japonez şi de 8,5% a Coreei de Sud în perioada de relansare economică. Mărimea produsului intern brut din anul 2007 plasează R. P. Chineză pe locul 4 în lume, după SUA, Japonia şi Germania. Dacă se face calculul produsului intern brut după sistemul parităţii puterii de cumpărare (PPC) rezultă că, economia Chinei reprezenta încă din anul 2001, 12,5% din economia mondială, (în loc de 6 % în anul 2007 după cifre oficiale) ceea ce situează China deja pe locul doi în lume, doar cu puţin în urma Statelor Unite ale Americii. Analişti şi observatori occidentali referindu-se la evoluţiile economico-sociale din ultimele decenii din R. P. Chineză, vorbesc de „ascensiunea unei noi super-puteri mondiale”. „Principala putere mondială a secolului XIX a fost Marea Britanie. În secolul XX, rolul a revenit Statelor Unite. La începutul secolului XXI, cu o populaţie de peste un miliard de oameni şi cea de a doua economie ca mărime din lume, China este pe cale să devină noua super-putere”(John Farndon – Secretele Chinei, traducere Gabriela Grigore , Editura “Litera International”.). Aşa cum spun autorităţile R. P. Chineze în China contemporană au loc prefaceri ample şi profunde, oportunităţile sunt fără precedent, după cum şi provocările sunt fără precedent, însă oportunităţile sunt mai mari decât provocările. Reforma a fost concepută având un caracter constructiv, care să contribuie la dezvoltare şi modernizare, la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale oamenilor. În anii de reformă şi deschidere, economia R. P. Chineze s-a menţinut într-o dezvoltare stabilă şi rapidă. Reforma s-a aplicat treptat începând cu agricultura, continuând cu industria şi celelalte activităţi. n agricultură reforma a stabilit raporturi contractuale şi responsabilităţi pe familie privind cultivarea unei anumite suprafeţe de teren arabil în anumite condiţii.

 2. teddy said:

  pt domnul dan ro-tariu
  de unde ai luat aceasta sinteza este foarte bine scris si foarte bine precizate multe chestii. Sunt sigur ca sunt altele si mai interesante acolo dar acuma sa revin la subiectul de mai sus pe care l-ai deschis. Crezi ca din toate partidele care sunt astazi in romania alegand cei mai buni dintre cei mai buni crema parlamentarilor care sunt in romania , sunt in stare de a face vre unu din ei ceea ce scrie mai sus sa ridice economia si venitul intern brut al romaniei?
  Asta ca o prima intrebare . Si ca o a 2 intrebare care este mai simpla : Cu ce anume sa inceapa cand romania este datoare cu 84 de miliarde de euro in contextul in care acuma 20 de ani cand sa trecut la democratism tzara era pe plus nu mai avea datorii?
  a si inca o intrebare daca nu deranjez prea mult: Cum crezi ca ar fiii posibil asa ceva in contextul in care romania vinde privatizeaza tot ceea ce are mai de pret?

 3. Un Oltean said:

  Domnule Rotariu.. de ce nu emigrati dumneavoastra in China? Multe salutari din US 😉

 4. Passagero said:

  Rotariule,trezeste-t e, ai ramas adanc ancorat in comunismul bolsevic pe care bubulii l-au pus demult in muzeul fosilelor disparute.
  Dai exemplu comunismul chinez, care de fapt este un comunism impaiat care se misca dupa legile capitaliste ale goanei dupa profit maxim.
  Esti diliu sau inca nu ti-ai revenit din hipnoza bolsevica ?
  Acum pentru lecturierul Matrix.
  Uite,iti indic doua articole care dezbat cu argumente tari doua probleme sensibile:
  1.Person ajele care au declansat actuala depresiune economica
  http://ww w.guardian.co.uk/bus iness/2009/jan/26/ro ad-ruin-recession-in dividuals-economy
  2 .Pozitia USA vs Islamism si Europa.
  http://engl ish.pravda.ru/print/ opinion/columnists/1 07030-Europe_Obama_t ongues-0
  Spune-mi care este procentul de adevar din aceste doua articole.

 5. Dan Ro-tariu said:

  D-le Passagero noi doi ce am putea sa ne scriem nou? Nimic! iar eu cu cei fara principii nu am dialog, asadar adresati-va cuiva care va poate ajuta.

 6. RRomanul patriHHotz said:

  To’arashu Rotariu, coledzii matale comunisto-securisti din poza vor scoate sigur tara din criza asa ca nu avem nevoie de pilde chinezesti. Fratele nostru cel gusat de care iti este frica sa pomenesti posibil sa vrea vreun “bailout” mai gras decat ala de la Bancorex. Asa ca baga mana la portofel si cotizeaza in numele clasei muncitoare. Fa-o fara retinere deoarece cei doi reprezinta adevarata fata a PCR.

 7. Dan Ro-tariu said:

  D-le teddy gasiti pe http://www.socialistul.ro mai multe articole economice si nu numai. daca sunteti interesat de informatii de la sursape site-ul Partidului comunist Chinez gasiti informatii de la sursa: /www.chinatoday.com/ org/cpc/ iar despre ce se intampla in cuba gasiti la http://www.granma.cu aveti mai multe versiuni lingvistice!

 8. RRomanul patriHHotz said:

  Strutzo-camila capitalisto-comunist a chineza are la baza acelasi fenomen ca si capitalismul rosu romanesc: CORUPTIA CONTROLATA DE PCR. Adica numai comunistii de incredere si sus pusi pot sa fie oameni de afaceri, de afaceri cu statul bineinteles. Ca si la noi SPAGA este omniprezenta. Compania noastra are o fabrixa si in China si periodic colegii nostri de acolo vin in USA pentru scolarizare. De la ei stiu toate astea. Ca de obicei Rotariu delireaza. O societate cu adevarat echitabila este aceea care asigura egalitate de sanse tuturor , nu numai gusatilor mediocri din poza.

 9. Dan Ro-tariu said:

  Nici PatriHoitul nu are nimic nou sa comunice si pentru ca e ca de obicei intr-o eroare continua o sa-l trimit la +++ http://www.gds.ro/Ul tima%20ora/2009-01-1 5/Conferinta+a+intre prinzatorilor+privin d+masurile+anticriza &hl=basescu&tip=toat e +++ ca sa vada ca nu am vreo frica cu atat mai mult daca avea minte de inginer, ce se pretinde a fi, ar fi inteles ca unul care scrie cu numele sau nu are frica! Adevarata fata a PCR?! E o prostie iar eu la prostii nu o sa-i mai raspund. O sa-l las in intunericul in care se complace!

 10. Dan Ro-tariu said:

  Decat o societate capitalista perfect definita dar ineficienta dvdv economic precum SUA mai bine o societate pe care “tele-ctualii” sa se chinuie sa-i gaseasca nume dar sa aiba eficienta. Atat timp cat una din masinile inventata de Iustin Capra functiona … sa ne amintim ca ea nu a fost omologata pentru ca nu au putu defini principiul? In fond atat timp cat functioneaza bine ceva (sistemul din China) poate cineva nega functionarea, perfectibila de altfel, pentru ca nu intelege el cum functioneaza? Credibilitatea lui nu poate fi decat zero atat timp cat nu are cunostinta de coruptia din SUA (ce a vrut ala sa faca cu locul lui Obama … sa-l vanda) dar “CUNOASTE” indeaproape coruptia din CHINA. Pai poate cineva sa fie nebun sa creada ca e undeva unde nu e coruptie? Si in Romania de pana in 1989 era coruptie dar la ce nivel? Un cartus de Kent sa-ti schimbi o repartitie de apartament din Craiovita N. in centru, adica o treime din salariu? Acum la un bloc ANL dai 5000 de euro! Da si in socialism pana sunt identificate sunt persoane hulpave care ciubucaresc, insa pe nimicuri fata de ciubucurile din CAPITALISM! Cat or fi cotizat cu para-indarat bacile ajutate de guvernul american?

 11. RRomanul patriHHotz said:

  To’arashu Rotariu, pai sunteti sau nu contra patronilor (oamenilor de afaceri)? Doar stii bine ca si PCR-ul chinez recruteaza patronii din randul cadrelor de nadejde. Si atunci cum ramane cu to’arasul Marx? Sau pentru voi comunistii ciolanul este deasupra principiilor si a doctrinei? 99% dintre fostii comunisti sint ca aia din poza si deci ei reprezinta adevarata fata. Tu s-ar putea sa fii mai hulpav decat fratele dar erai prea mic in grad la vremea respectiva si acum in disperare de cauza ne vinzi chinezarii la pret redus. Apropo, de ce nu vorbesti civilizat? ODATA TE LAUDAI CA TU ITI RESPECTI PARTENERII DE CONVERSATIE ….UITASEM, COMUNISTII ITI CUVANTUL NUMAI TREI MINUTE.

 12. to`arashul Matrics said:

  e atit de simplu, Passagero….. iti raspund mai tirziu indiferent daca ai che de ciondaneala cu vreun interes anume sau vrei sa stii pur si simplu, am de muls ceva vaci astazi. inca o data ma uimeste iginerasul cel viteaz cu refuzul lui de a fi clar asupra faptelor…. tipic american: la ei si rahatul pare Nutella: 700 MILIARDE BAILOUT?!!! bleah.

 13. to`arashul Matrics said:

  de ce insistati sa ma botezati?!!! Matrics este pseudonimul meu si gata! Nu vi se pare ciudat ca citesc doar in engleza si nu stiu cum se scrie Matrix?!!!

 14. criza ec a trantorilor said:

  Politica economica are diverse forme de suferinte pt populatie si lumea crede tot,favorizand continu jocurile acesteia.Economia se rezuma la productie,pret,chelt uieli si pierderi.Aici se vede realitatea ca,ec nu exista in forma sa reala,este ec buzunarului mentalitatii inconstiente si nu vad decat profiturile interminabile din vise.Odata cu scaderea vanzarilor,apare criza ec la orce nivel pt ca scad profiturile propuse.Nu am vazut niciodata criza ec in care sa afecteze salariile demnitarilor si actualei birocratii si profiturile celor ce sant in productie sa creasca(muncitori la orce nivel de pregatire).Deci,agri cultura si industria nu se plange,numai birocratia la orce nivel e in panica,clar spus,trantorii sant primii.Criza la jefuire cu preturile si impozite nu se arata si……..fara comentarii.

 15. to'arashul Matrics said:

  Cu bailout-ul bancilor americane ne-am lamurit cu totii? Oare o sa trimita Obama Procuratura pe urmele responsabililor? Va garantez ca nu! Cum de ce?!! Pt ca si el e platit de aceeasi oameni! Cum nu-i adevarat?!!! Atunci ieri de ce a “aprobat” 890 mlrd “Stimulus” pt revigorarea economiei?!!! Yes we can! sa va prostim pina sa “alegeti” si un presedinte de culoare… Pic, pic, pic. A fost o pauza, continuati sa dormiti.

 16. Tovarasul said:

  Ce bine era in comunism ,ce minunat.

  chiar daca traiam in balega ,era totusi cald ,sa ne intoarcem precum porcii in latrina comunista.

  Ce vis maret ce ideal-…ce frumos era ce inaltator cind stateam la cozi,pe intuneric in frig.

  Jur cu mina pe buric
  Sa cresc mare si voinic
  pe intuneric si pe frig
  si sa nu maninc nimic!
  Juramintul soimilor patriei….ce frumoos.

 17. Catalin said:

  Vedeti Zeitgeist addendum. Sunt CATEVA idei bune acolo. Pacat ca nu se vor pune niciodata in practica. ….

  http://video .google.com/videopla y?docid=659235514842 0454993

 18. comunism = crematorii said:

  Unul dintre motivele din care comunistii romani au fost inlaturati de la putere in 1989 a fost acela ca erau atei convinsi. Intentionau sa desfiinteze religia, sa demoleze bisericile, sa desfiinteze cimitirele si sa ne oblige sa incineram persoanele decedate. Exista voci care contesta aceasta idee si se prea poate ca argumentele sa fie pertinente, insa din pacate comunistii romani asa au fost perceputi de masele largi. Lumea chiar s-a speriat ca pana la urma comunistii voiau sa ne arda pe toti in crematorii. Din pacate acesta a fost unul dintre motivele impuscarii lui Ceausescu, nu ca nu aveam suc si guma de mestecat ori blugi. Apropo: China se dezvolta acum mai mult datorita faptului ca i-a fost retrocedat Hong Kongul si trebuie sa demonstreze ca industria comunista e capabila de concurenta. Bravo lor. Romania nu e capabila de asa ceva.

 19. Dan Ro-tariu said:

  Cu fanatismul bigot biserica si apaludacii ei de atunci au ars pe rug savantii omenirii. Continuati cu bigotismul prostesc si cu cat veti fi mai adanciti in rugaciuni inutile, gen Saddam, cu atat mai usor le va fi sa va stoarca ultima picatura. Aici era vorba de economie si nu de elucrubatiile mincinoase la care a juns #18. Comunistii au avut la dispozitie 40 de ani sa nu mai dea salarii din buget preotilor si nu au facut-o. In Franta preotimea nu primeste o centima de la stat si se bazeaza pe veniturile luate de la enoriasi si asta pentru ca preotimile mult rau au facut Frantei prin razboie fracticide exact cum s-a intamplat si in secolul XX in Croatia.Iata unde au adus religiile economia Sarba si Croata. Dar prostii nu vor invata din greselile altora. Cred ca aceasta gaura neagra a economiei: BISERICA ar trebui privatizata si astfel sa nu mai GREVEZE inutil bugetul de stat. Nu am de ce sa platesc de la buget salariul preotilor, mai bine platesc profesorii sau pensionarii, iar preotii trebuie sa traiasca din colectele enoriasilor si nicidecum pe salariu de la stat dar fara pontaj, fara un plan. E simplu sa benchetuiesti pe banii enoriasului si apoi sa primesti salariu pentru ca ai tras doua cantari din capul mesei. Cel putin 89.120.253.* atat i-a spus lui pastorul sau, reverndul, atat poate intelege nu e nici primul nici ultimul care STIE el, are informatii de ce urma sa fie si el nu pricepe nimic din ceea ce se intampla. Mai ieri ne scria ca a vazut depozite pe traseul Timisoara – Cenad cand aducea un harb de mana a saptea. el nu intelegea de ce erau acele depozite acolo si elucubra ca din cauza mentalitatii banatenilor, cand i-am spus ca si la Moldova Noua tot banateni sunt (sau judetul Caras Severin) s-a facut ca nu aude. Tu nu vezi 89.120.253.* ca … de cand nu mai e PCR la putere economia numai in jos o tine? Ce poti pricepe tu din ceea ce se intampla in China? Poti pricepe ca 3% din populatie nu poate munic pentru unpopor intreg ca sa pricepi cum e cu HonkGongul din capul tau. Pai crezi ca daca China era o naemica dpdv economic primea inapoi teritoriul sau? Crezi ca Germania daca era codasa Eu se unea? Ce crezi ca a impiedicat unirea Ro cu RM? Nu subtirenia economica cu care ne-am procopsit dupa 1989 si prostalaii care ne-au condus? Pai daca acumulai parale ca in vremea lui Ceausescu … cumparai guvernul R Moldova la bucata sau en-gross cum doreai. Daca ai economie puternica in spate faci ce doresti, daca nu … stai ca boul in rugaciuni care nu rezolva nimic, absolut nimic. Vorba unui cumnat de al meu: cu cat mai mult saraceste acest popor cu atat mai mult se umplu bisercile si asta nu le rezolva nici o problema din vaiat reala. Din pacate are dreptate!

 20. Comunism = crematorii said:

  Exista voci intr-adevar care aduc argumente impotriva ideii ca Nicolae Ceausescu si comunistii nu erau atei, ceea ce eu consider totusi ca nu e deloc adevarat. intr-o societate condusa de atei desavarsiti religia nu avea cum sa reziste, iar comunistii asa au fost intelesi de catre masele largi, chiar daca poate ca nu aveau asemenea ganduri. Dar asa au fost perceputi, asta e realitatea. Demoland cateva biserici prin tara din ratiuni urbanistice a lasat un mesaj eronat probabil ca avea de gand sa arda lumea in crematorii, iar arderea victimelor asa-zisei revolutii nu a facut decat sa intareasca ideea ca sistemul comunist echivaleaza cu crematoriile. Putem aduce cate argumente dorim, ateistii neaga si nu recunosc credinta, religia, biserica si nici cimitirele. Aveau de gand sa inlocuiasca treptat si in timp preotii cu fochisti. Ceausescu a speriat nu doar Romania, ci si intreaga Europa cu planurile sale. Planurile erau problema celor care i-au facut de petrecanie, nu realizarile demne de toate laudele, locuinte, orase, statiuni, fabrici, sosele, poduri, canale fluviale etc. Agenturili… Stia foarte bine si el.

 21. Hong Kong "invadeaza"Shanghai said:

  China e o tara minunata, cu oameni minunati, nu ma refer la autoritati, in cazul autoritatilor ma abtin. De cand i-a fost retrocedata fosta colonie britanica, China trebuie sa se ridice la inaltimea dezvoltarii de acleolo, se demonstreze ca nu e mai prejos, ceea ce ii reuseste tot de minune. Lucru pentru care merita tot respectul nostru, e a doua putere economic amondiala, daca nu ma insel. Dar este mai degraba o invadare economica a Chinei decat o retrocedare. Retrocedandu-le Hong Kongul, i-a determinat sa mearga pe o anumita cale, cea a concurentei, care e tipic capitalista. E cea mai puternica lovitura pe care o putea primi un stat comunist. China sunt sigur ca nu va face prostia pe care a facut-o Ceausescu, adica sa incerce sa distruga religia, pe Dalai Lama, mai precis. Ar insemna sinucidere curata pentru comunistii chinezi. Ramane de vazut daca in acest secol China va invada teritoriile in care se afla Dalai Lama sau va fi invers. Le doresc chinezilor doar bine. Romanii nu ar fi capabili de asa ceva.

 22. to'arashul Matrics said:

  iar o luasi razna pe aratura?! Ce dracu speri acolo cu Dalai Lama acolo in camera ta ?! Pai 5-6 luni sint de la ultima revolta din Tibet. Stii ce inseamna EXIL? Dalai Lama nu este ACASA! Numai timpenii!

 23. Pt Dan Ro-tariu said:

  In privinta ralitatilor sociale romanesti va dau perfecta dreptate. Chiar mai multa decat meritati. In privinta economiei comuniste romanesti iarasi va dau dreptate. era mult mai puternicca decat cea actuala. Eu v-am mai raspuns in aceasta privinta, dar se poate sa nu fi citit. ceausescu a avut multe realizari, a scapat tara de datorii, ne-a facut ( nu el direct) fabrici si uzine, canale fluviale, statiuni turistice etc. acum nivelul de trai e mai scazut, iar dovada e la sate, unde e majoritatea populatiei si unde e mult mmai greu. Asa e, aveti dreptate. Dar eu v-am spus cum l-a inteles lumea pe Ceausescu ( gresit probabil). L-a inteles ca pe un tiran gata sa-si bage tot poporul in crematorii. Nu-mi place nici mie, dar asta e.

 24. Dalai Lama va conduce China said:

  Mai, voi inca nu ati inteles ce fac liderii lumii capitaliste cu China. Cum se joaca ei cu acest stat comunist. Dupa ce i-au retrocedat Hong Kongul l-au constrans sa joace dupa regulile economiei capitaliste, cu care au intrat in concurenta. Acum va urma in acest secol lovitura de gratie. China va lua si Tibetul, dar de fapt exilatul Dalai Lama va ajunge in final liderul spiritual al acestei tari, care atunci nu cred ca va mai putea fi considerata comunista. Sau cel putin va fi un altfel de comunism ( nu neocomunismul cunoscut de noi) care e singurul capabil sa salveze lumea capitalista din faza de saturatie si decadere in care a intrat. Voi sunteti prea ancorati in prezent, iar serviciile voastre de informatii nu afla esente.

 25. Imperialism contemporan said:

  Romania cica a intrat in NATO si UE, dar de fapt a fost cotropita economic de UE si militar de NATO. Asa si China. Cica i-a fost retrocedat Hong Kong, dar de fapt a fost constransa sa intre in concurenta cu economia capitalista, careia nu-i poti face fata daca nu joci dupa regulile ei, adica daca nu aplici aceleasi principii, daca nu devii capitalist. I se va da si Tibetul, dar de fapt va fi cotropita religios. Noul sistem social al acestui secol inca nu a trecut prin momentul cristalizarii sale ideologice si din aceasta cauza inca nu e inteles. Dar nu va fi nici comunismul, nici capitalismul, va aparea cat de curand. Unii dintre noi il vor apuca. Religia nu va disparea. Comunistii secolului 20 nu ar fi trebuit sa fie atei, aici au gresit fundamental.

 26. to`arashul Matrics said:

  adica nu e deja LIDER SPIRITUAL?!!! `ai ca ma dovedisi cu logica asta de fier!!! pacaleala de 1 aprilie ce esti! daca nu erau razboaie si epidemii iar la ora actuala planeta avea o p.o.p.u.l.a.t.i.e de 15 mlrd, te indreptai singur ca oaia spre crematorii si injurai cimitirele? am avut deja Criza Alimentara in toamna…. in Africa inca mai mor mii de copii de foame in fiecare zi iar tu ai o placere masochista sa-ti dai la gioale! nu schimbati canalul, voi reveni dupa pauza! :):):):

 27. Dalai Lama va conduce China said:

  Pai si normal ca Dalai Lama nu e recunoscut oficial ca lider spiritual al Chinei, dar va fi dupa ce China va pune stapanire si pe Tibet, fiindca toti comunistii musca din plin momeala.

 28. Vanatoare de vrajitoare said:

  “Cum nu vii tu Tepes Doamne, ca punând mâna pe ei,
  Sa-i împarti în doua cete: în smintiti si în misei,
  Si în doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
  Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni”!
  Romania de asta are nevoie, de adunarea SMINTITILOR ( fostii comunisti, actualii procomunisti si dizidentii ramasi inca in functii cheie pentru a face rau poporului din pura razbunare) si a MISEILOR ( oligarhii contemporani, baronii locali, falsii capitalisti care au dus tara de rapa) pentru a scapa cumva de ei. Cred ca va trebui inceput acest proces cat de curand, ralitatea sociala romaneasca dovedeste din plin ca nu exista alta cale decat asa-zisa vanatoare de vrajitoare, in spiritul eminescian.

 29. RRomanul patriHHotz said:

  Romanii au exagerat tot timpul referitor la chinezi. Cand rusii invadau Cehoslovacia romanii stateau linistiti ca cica le-ar fi zis chinezii (lor, rusilor) prin to’arasul Mao : “bah, daca intrati in Ro o sa intram si noi peste voi”. Si rusii au facut pipi in pantaloni de frica si au ocolit Ro mai ales ca cica si romanii aveau o arma cu laser inventata de Coanda care pulveriza tancurile si avioanele. La vremea respectiva existau carti din colectia “Enigma” scrise de ofiteri secu mai rasariti. Totul era doar o gogoasa. China era cu mult in urma URSS ca dezvoltare. Acum aud aici ca ar fi a doua putere economica a lumii. Asa o fi! Tehnologia chineza este cu mult in urma celei vestice. Chinezii copiaza grosolan modele de autoturisme concepute de altii. Singura treaba buna este intrarea companiilor straine care au adus un suflu economic. China este o tara mare. 5% s-a dezvoltat dar restul a rams cam tot la stadiul de pe vremea lui Mao. Coruptia si mizeria exista din plin. In afara de AK 47 vandute pe la arabeti ce altceva exporta China? Saracii sint cu mult in urma Japoniei. Varfurile lor emigreaza in USA si asteapta ani in sir sa obtina greencard. Intre capitalismul lor si al nostru nu exista nici o diferenta. Si daca este a doua putere economica a lumii de ce veniturile sunt asa de mici? De fapt asta este atu-ul forte al Chinei, forta de lucru foarte ieftina. In acest timp exista miliardari in dolari in peroana unor activisti de partid sau a nevestelor lor. Daca vreunul dintre ei si-o ia in cap este mazilit pe loc. PCC-ul nu vrea oameni de afaceri independenti ci controlati de el. Deocamdata China este departe de a fi o supraputere economica si chiar militara. Poate peste 50 ani o fii posibil. Iar Rotariu asta se contrazice si nu ma mira. Injura patronii romani dar ii lauda pe cei chinezi desi si unii si altii si-au facut averea prin coruptie de tip comunist.

 30. vpy said:

  sa va zic ceva….pe mine personal ma doare in**** si de economie si de calcule si tot:) daca nu vine potopu in tzara asta de **** nu o sa se schimbe nimik:)….vad stirile si ma uimesc…parca nu mai suntem oameni ci animale….trebuie luat totul de la 0….azi fusai de 2 ori victima a sistemului asta de **** plus ca era sa ma omoare un nebun in masina!!bag pla romanii…oameni de ****,legi de **** totul e de **** si de **** o sa fie mereu,daca nu poate mai rau…

 31. GCP are dreptate said:

  Asa e, vin vremuri grele. Aceasta recesiune este chiar binevenita, mai ales pentru industria auto, care o luase razna. Modele peste paramodele de masini in fiecare an, care mai de care mai cu motoare grele. La gunoi cu ele, la fier vechi ! Omenirea mai are nevoie de cate o cadere din cand in cand. ca sa nu piarda contactul cu realitatea, sa nu uite unde traieste.

 32. Lik Mai Dick said:

  To’arashu Rotariu, io sunt to’arashu Lik Mai Dick seful patronatului chinez numit de PCC, adica omologul to’arashului Paunescu din tara dv. Vreau sa va instiintez ca noi patronii comunisti n-am intinat idealurile comuniste trasate de to’arashul Marx si Mao asa cum agentii iudeo-masonici insinueaza mai sus. Noi nu suntem rai ca patronii din vest ca noi asiguram de lucru clasei muncitoare care este platita regeste cu 30 de dolari pe luna. Chiar daca unii dintre noi suntem miliardari in dolari noi respectam principiul comunist care spune ca “fiecare ofera dupa capacitate si primeste dupa nevoi”. Clasei muncitoare care traieste in blocuri de ciment cu WC-ul in capul strazii si se plimba cu bicicleta sau trotineta ii sunt suficienti 30 de dolari pe luna. In schimb nevoile noastre ale patronilor comunisti sunt mult mai mari pentru ca locuim in case luxoase si mergem cu mertanu sau cadillacu. Am fost totusi dezamagit ca unii ne considera doar pe locul doi cand noi suntem primii in lume din punct de vedere tehnologic iar productia noastra de ace, brice si karice este cea mai mare din lume. Noi comunistii chinezi suntem mandri ca clasa noastra muncitoare este fericita si ea iubeste patronatul comunist condus cu maretie de PCC. To’arashe Roatariu, va rog sa-i transmiteti multe urari de bine omologului meu to’arashul Paunescu. Noi comunistii chinezi ne bucuram ca PCR reprezentat de PDL si PSD a ajuns la guvernare. Traiasca pretenia romano-chineza!

  P .S. in comunism nu exista recesiune si sunt convins ca to’arashul GCP stie ce face.

 33. to`arashul Matrics said:

  Lolek si Bolek sinteti voi ma! Baaaa panaramelor, China are 4 TRILIOANE USD investite in economia americana ba aiuritii de la Poplaca ce sinteti! Acum doi ani (parca) au doborit un satelit cu laser (confirmat de Pentagon) maimutze cu banana nu numai in mina ce sinteti…. Serviciile Secrete chineze ii fac pe astia de la Pentagon sa transpire zi si noapte si voua va da in mass media cu lingurica despre “hackerii” chineji de parca retelele militare se folosesc de internet!!! Acum tot 2-3 ani, US Marines faceau si ei un exercitiu prin Pacific si HOP un submarin nuclear in mijlocul lor de au albit toti….. papitoi cu licenta ce sinteti! De submarinul Kursk scufundat de americani ca se c.a.c.a.s.e.r.a. pe ei de frica ati auzit ba!!! bleah!!! Avea oficiali chineji la bord ba tractoristi fara diploma! heheeeee!

Alte stiri

Sumarul ediției de vineri, 30 ianuarie 2009

Actualitate

» Scurte stiri
» Magistraţii tineri l-au supărat pe Băsescu
» Zeci de gospodării din Gorj, afectate de inundaţii
» Avioane SA, ultima escală
» Îi înghite pământul!
» Drum acoperit de ape
» Ministrul Mediului a dat avizul de construire pentru Şoseaua de Coastă
» Avocaţii italieni numiţi din oficiu refuză să-i apere pe românii arestaţi pentru viol

Local

» 166 de firme, datoare
» Mai puţine victime ale virozelor respiratorii decât anul trecut
» 3.449 de lei, salariu mediu de bugetar
» Tentaţia politicianului, să dea leapşa celuilalt
» Economia românească va fi lovită foarte puternic
» Scurte ştiri
» Reţinuţi de poliţişti, eliberaţi de judecători
» Rănită, după impactul cu o rabă
» Spărgători de maşini, prinşi în flagrant
» „Garcea“ în acţiune

Dolj

» Tabere pentru şcolari şi studenţi
» Elevii intră în vacanţă fără teme obligatorii
» Alertă în Dolj, după dispariţia armelor de la Ciorogârla

Gorj

» A crescut numărul copiilor abuzaţi
» Zeci de instituţii de stat au finanţat campania lui Adrian Năstase
» Scurte ştiri

Sport

» Vâlcenii, mulţumiţi de Liviu Mihai
» Cîrţu: Nu ne-am atins obiectivele
» Mititelu vrea ca titlul să rămână în provincie
» Firţulescu a plecat de la Jiul Petroşani
» Cu Bornescu spre Cupa UEFA
» Craiova l-a luat pe Mişu de la Barcelona
» Ştiinţa, neînvinsă în Turcia
» Dică, propus la FC Bruges
» Doar Ştefan Radu titular în Italia
» Elena Bogdan a ieşit de pe teren în scaunul cu rotile
» Keşeru, la Liege?
» Scurte ştiri
» Rădoi, învingător în Arabia Saudită
» Jula, eliminat din Cupa Germaniei

Bani & Afaceri

» Sydney Hotel, o afacere cu voinţă
» Parcări cu plată în centrul Craiovei
» Conducerea Alro, cu tunul pe sindicate
» De ce „a luat foc“ Rocada

Sanatate

» Cum prevenim intoxicaţia cu monoxid de carbon
» Culoarea morcovului, sursă de sănătate
» Ţigara electronică
» Îngrijirea picioarelor
» Candidoza bucală, boala secolului

Magazin

» Horoscop
» Scurte stiri
» Marea Barieră de Corali, paradisul din Australia

Top