3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPieton accidentat pe trecere

Pieton accidentat pe trecere

Un craiovean a ajuns ieri-dimineaţă în Secţia de urgenţă a Spitalului Judeţean după ce a fost lovit de o maşină în timp ce traversa strada pe zebră. Incidentul s-a produs pe strada Brestei, în jurul orei 11.15. Potrivit primelor cercetări efectuate de poliţiştii de la Rutieră, se pare că şoferul unui Hyundai nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de trafic, carosabilul fiind ud din cauza ploii. Pentru a evita coliziunea cu un VW Golf care, circulând în faţa sa, a frânat, a făcut un viraj şi a tamponat o Dacie. Din impactul cu Dacia, Hyundai-ul a ricoşat şi l-a lovit pe bărbatul care traversa regulamentar strada, pe trecerea de pietoni. Echipajul medical de urgenţă SMURD s-a deplasat la locul incidentului, i-a acordat victimei primele îngrijiri şi a transportat-o la spital. „În prezent, pietonul accidentat este internat la Spitalul Judeţean Craiova. A acuzat dureri la piciorul drept şi i s-au făcut două radiografii. I s-au administrat calmante, urmând ca astă-seară să i se facă altă radiografie“, a declarat subcomisarul Adi Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Dolj.

Poliţia Rutieră efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs evenimentul şi a gradului de vinovăţie a celor implicaţi.

Potrivit statisticii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Dolj, anul trecut s-au înregistrat 28 de accidente grave cauzate de neacordarea de prioritate pietonilor ce traversau regulamentar. Şase persoane au murit în urma acestor accidente, 25 au fost rănite grav şi o persoană a fost rănită uşor. Pe lângă acestea, s-au înregistrat alte 32 de accidente, în care tot atâtea persoane au fost rănite uşor de automobilişti ce nu le-au acordat prioritate la trecerile de pietoni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII