14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetriştii, verificaţi de autorităţi

Taximetriştii, verificaţi de autorităţi

Lucrătorii RAR, ai primăriei, ai OJPC şi cei din cadrul Direcţiei de Metrologie, coordonaţi de poliţiştii de la Rutieră, au ieşit ieri în stradă pentru a verifica modul în care îşi desfăşoară activitatea taximetriştii din Craiova.

 

Activitatea taximetriştilor din Craiova a fost verificată ieri de reprezentanţii Registrului Auto Român (RAR), Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC), Direcţiei de Metrologie, Primăriei Craiova şi cei ai Biroului Poliţiei Craiova, în cadrul unei acţiuni declanşate le nivel naţional de IGPR. La ora 12.00, echipaje mixte formate din poliţişti de la Rutieră şi lucrătorii instituţiilor de mai sus s-au aflat la gară, pe strada Caracal, bulevardul Dacia, strada Henri Coandă, Nicolae Iorga, George Enescu sau bulevardul Oltenia. Conform poliţiştilor, acţiunea a fost declanşată în urma sesizărilor primite de la clienţii nemulţumiţi de serviciile oferite de taximetrişti. Ieri s-a verificat dacă aceştia au atestate şi autorizaţii, eliberează bonuri fiscale, afişează tarifele şi ecusonul cu fotografie al şoferului, utilizează corect lampa, au aparatele de taxat în regulă, sunt cu reviziile tehnice ale autoturismelor la zi sau dacă acestea prezintă defecţiuni tehnice.

 

Sancţiuni

 

Din cei 207 taximetrişti verificaţi, au fost sancţionaţi 37. Ofiţerii de la Rutieră au precizat că 12 sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa atestatului. Şase taximetrişti au rămas fără certificatele de înmatriculare pentru că autoturismele pe care le conduceau prezentau defecţiuni tehnice la sistemele de direcţie şi frânare, iar restul sancţiunilor au fost aplicate în baza Legii nr. 38/2003, ce reglementează activitatea de taximetrie. Valoarea totală a amenzilor aplicate ieri este de 8.510 lei.

Conform reprezentanţilor IGPR, anul trecut au fost verificaţi, în toată ţara, aproximativ 75.000 de taximetrişti, fiind întocmite 142 de dosare penale şi 13.144 de sancţiuni contravenţionale. În 3.848 de cazuri au fost reţinute permisele de conducere în vederea suspendării. Au fost retrase 2.554 de certificate de înmatriculare şi 131 de licenţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII