Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Calificaţi pentru olimpiada judeţeană
253 de elevi din cei aproximativ 1.200 de participanţi la olimpiada locală de matematică de sâmbătă s-au calificat pentru faza judeţeană a concursului. Au fost înregistrate 28 de contestaţii din partea elevilor nemulţumiţi de punctajul obţinut, din care au fost rezolvate doar nouă. Punctaje maxime au obţinut elevi de la Colegiul Naţional „Carol I“, dar şi de la Şcoala nr. 2 Craiova. În topul celor mai buni se situează şi elevi din Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, din Liceul de Informatică „Ştefan Odobleja“, dar şi elevi ai Şcolii din Filiaşi. Olimpiada judeţeană de matematică va avea loc pe 7 martie 2009, la Liceul „Henri Coandă“ din Craiova, iar faza naţională se va desfăşura la Constanţa, în perioada vacanţei de primăvară. „Subiectele pentru olimpiada judeţeană de matematică vor fi elaborate de o comisie formată din profesori universitari de matematică, dar şi membri ai societăţii de Ştiinţe Matematice Craiova, echipă condusă de Dumitru Buşneag, profesor universitar în cadrul Universităţii din Craiova“, a precizat Mihaela Moţăţeanu, inspector de specialitate în cadrul ISJ Dolj.
Ana DĂNESCU  

Premii în dolari pentru elevi
Elevii doljeni din clasele a XI-a şi a XII-a, care studiază programele „Etica în afaceri“, se pot înscrie până pe 15 aprilie la un concurs de eseuri pe această temă. Concursul se desfăşoară la nivel naţional, iar premiile sunt semnificative: între 50 şi 3.000 de dolari. Întrecerea este ideea organizaţiei nonprofit Junior Achievement România. Programele economice Learning by Doing ale Junior Achievement sunt susţinute financiar de mediul de afaceri şi sunt avizate de Ministerul Educaţiei. Şcolile interesate de integrarea în curriculum a acestor programe educative au la dispoziţie gratuit traininguri, materiale şi chiar suport tehnic. La nivel naţional „Etica în afaceri“ este studiată de peste 2.200 de elevi, din aproximativ 40 de localităţi din ţară, printre care se află şi unităţi şcolare din Craiova.
Ana DĂNESCU

Elevi vâlceni premiaţi
Elevii Şcolii Generale „Take Ionescu“ din Râmnicu Vâlcea au obţinut, la concursul interjudeţean de matematică pentru clasele IV-VIII „Jose Marti“, organizat sâmbătă, în Bucureşti, cel mai mare premiu. La concurs au participat 22 de elevi de la „Take Ionescu“ şi 17 dintre ei au obţinut premii şi menţiuni. „Premiul cel mare «Cupa Şcolii» a revenit judeţului nostru, care a avut cel mai mare punctaj. Trofeul a fost înmânat elevilor de Niculaie Onţanu, primarul Sectorului 2, în prezenţa ambasadorului Republicii Cuba la Bucureşti, Excelenţa Sa Luis Delfin Perez Osorio. Le mulţumim dascălilor care i-au pregătit, dar şi copiilor“, a declarat Paul Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea. Toţi cei şase elevi de clasa a IV-a care au participat la concurs au obţinut premii. Patru dintre ei: Roxana Raban, Flavius Diaconu, Teodora Jianu şi Victor Papa Victor au obţinut premiul I. Tot premiul I au obţinut şi elevii Alexandru Ungureanu, din clasa a VI-a, şi Radu Oancea, din clasa a VIII-a.
Alina STATE-FULGER

Arheologul Ridiche, director la Muzeul Olteniei
Fostul director al Muzeului Olteniei, Mihai Fifor, a fost numit pe 9 ianuarie secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor. În perioada în care el va exercita această funcţie, postul de director al Muzeului Olteniei va fi ocupat temporar prin scoatere la concurs. Până la organizarea concursului, prin hotărârea Consiliului Judeţean Dolj, arheologul Florin Ridiche, muzeograf gradul I A în cadrul instituţiei, va ocupa postul de director al Muzeului Olteniei.
Crina RAICEA

Exit mobile version