14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFierbe Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Fierbe Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Haosul a pus stăpânire pe Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina în ultimele zile. În timp ce medicii contestă măsurile luate de ministrul sănătăţii, Ion Bazac, considerându-le pripite, pacienţii acuză în continuare cadre medicale de la acest spital.

Zeci de oameni s-au strâns ieri în curtea Spitalului din Slatina pentru a povesti că s-au lovit de indiferenţa unor medici din această unitate medicală sau că le-au dat şpagă, de teamă că altfel nu vor fi băgaţi în seamă. La Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului din Slatina este tensiune maximă încă de ieri-dimineaţă. Mai întâi, soţia doctorului Cornel Fulga, eliberat din funcţie de comisia de la Ministerul Sănătăţii, a mers la spital, susţinând că soţul său a fost demis pe nedrept. Apoi, doctorul Ion Şerban şi-a scris demisia pe motiv că nu mai rezistă din cauza oboselii şi a situaţiei tensionate din spital. Celălalt doctor de la urgenţe, Cornel Moisă, a fost internat în spital, având probleme de sănătate. De asemenea, fostul medic şef de secţie de la Urgenţe, Ecaterina Buzău, a anunţat că a primit o decizie de desfacere a contractului de muncă, s-a revenit apoi asupra acestei hotărâri, după care a fost înştiinţată că nu mai are drept de a profesa în Spitalul din Slatina.
Ion Şerban este în prezent singurul medic de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului din Slatina. Pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale de urgenţă, acesta va fi ajutat de patru medici de la Craiova, a declarat purtătoarea de cuvânt a spitalului, Cristina Bontescu.

Anchete  
Colegiul Medicilor Olt anchetează atât cazul bătrânului lăsat să moară pe holul spitalului, cât şi celelalte reclamaţii la adresa şefului Secţiei de neurologie, Renică Diaconescu, acuzat că şi-a ţinut soacra internată pe secţia pe care o conduce timp de aproape cinci ani, precum şi la adresa şefului Secţiei cardiologie – dr. Mircea Andriţoiu, acuzat că vine înarmat la serviciu şi că le vorbeşte urât subalternilor.
„În această dimineaţă (ieri – n.r.) am cerut conducerii spitalului documentaţia necesară, inclusiv raportul de la autopsie. De asemenea, celor implicaţi în toate aceste cazuri li s-a adus la cunoştinţă să scrie câte o declaraţie cu privire la cele întâmplate. Vom analiza situaţia, urmând ca în trei sau patru zile să fie luate măsurile care sunt de competenţa Colegiului Medicilor“, a declarat preşedintele Colegiului Medicilor din Olt, dr. Marinache Costache.  

Procurorii, pe fir

Toţi cei implicaţi în cazul bărbatului lăsat să moară sunt cercetaţi de poliţişti şi de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului, Mircea Popescu, dacă este vorba despre o culpă medicală, cei găsiţi vinovaţi riscă până la şapte ani de închisoare.
„Până în prezent nu s-a făcut o încadrare juridică în acest caz. Se fac cercetări în continuare pentru a se decide dacă este vorba despre o culpă medicală. Dacă este aşa, încadrarea juridică va fi de ucidere din culpă, infracţiune ce se pedepseşte cu închisoare de la doi la şapte ani“, a declarat Mircea Popescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII