Acasă Local Scurte ştiri

Scurte ştiri

Preşedintele CSM îl sprijină pe Morar

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Virgil Andreieş, a precizat miercuri seară, la Realitatea TV, că DNA are în percepţia publică o imagine foarte bună şi că nu ar fi oportune schimbări în cadrul conducerii acestei instituţii. Şeful CSM a mai arătat că, la această dată, nu este indicat să se modifice procedura de numire a procurorilor-şefi şi că activitatea DNA este într-un moment de progres. „După părerea mea, activitatea de acolo trebuie să urmeze acelaşi curs. Pe de altă parte, aş vrea să vă reamintesc că la DNA, în general, s-au schimbat nişte mentalităţi atât în ceea ce priveşte activitatea procurorilor, cât şi în ceea ce priveşte clasa politică“, a declarat şeful CSM. Întrebat dacă înainte de venirea lui Daniel Morar, instituţia era influenţată politic, Andreieş a precizat: „Cred că înainte de mandatul domnului Morar se poate vorbi de aşa ceva. Aş vrea să vă spun că, în opinia publică, DNA are o percepţie foarte bună şi cred că este un barometru foarte, foarte bun“, a conchis Andreieş.

Potrivit normelor actuale, şeful DNA este propus de ministrul justiţiei, secţia pentru procurori a CSM dă un aviz consultativ, după care procurorul este numit în funcţie de preşedintele României.

NewsIn

Prins cu patru grame de droguri

Ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au depistat miercuri, în Craiova, un bărbat din Bucureşti care intenţiona să vândă patru grame de canabis. Conform reprezentanţilor BCCO Craiova, miercuri, sub supravegherea unui procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Dolj, a fost organizată o acţiune pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri de risc. În cadrul acţiunii, au fost efectuate percheziţii la un hotel din Craiova, unde se ştia că sunt cazate persoane care intenţionează să comercializeze droguri de risc, fiind identificat Petru Pojoni, de 30 de ani, din Bucureşti. În urma percheziţiei făcute în bagajele şi hainele bărbatului au fost descoperite două grame de rezină de canabis şi două grame de canabis. Poliţiştii au stabilit că drogurile proveneau din Olanda şi fuseseră introduse în ţară de Pojoni, ascunse în bagajele personale. În aceeaşi zi, Petru Pojoni a fost prezentat procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Dolj, care au dispus împotriva acestuia măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile. În sarcina bucureşteanului s-a reţinut comiterea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc, respectiv deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Aldezir MARIN

Hoţ de anvelope, arestat preventiv

Un bărbat de 35 de ani, din Muşeteşti, a fost arestat preventiv pentru 15 zile pentru infracţiunea de furt calificat. Poliţiştii din Bumbeşti Jiu l-au reţinut ieri după ce constataseră că, în seara de 19 ianuarie, bărbatul a pătruns prin efracţie în şapte autoturisme Dacia 1310, parcate pe raza oraşului Bumbeşti Jiu, ocazie cu care a sustras şase radiocasetofoane, trei roţi de rezervă, 17 cartuşe de ţigări şi alte bunuri, prejudiciul fiind estimat la 1.600 de lei. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

Mihaela Floroiu

Exit mobile version