12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFraţi, de mână la închisoare

Fraţi, de mână la închisoare

Doi tineri din Craiova au ajuns în spatele gratiilor, după ce au fost prinşi de poliţiştii din Segarcea la spargerea unui magazin. Jaful a fost ultimul dintr-o serie de 14 infracţiuni comise în tot judeţul.

 

Cristian şi Nicolae Novac, de 23, respectiv 21 de ani, au fost prinşi de poliţiştii din Segarcea în timp ce se întorceau de la o spargere dată la un magazin general în noaptea de 6 spre 7 ianuarie în localitatea doljeană Cârna. În timpul furtului, o femeie din sat, a cărei locuinţă este în aceeaşi curte unde se află magazinul, a auzit zgomote şi a ieşit afară. Ea a reţinut numărul de înmatriculare al automobilului Dacia Logan, de culoare galbenă, cu inscripţii de taxi, cu care cei doi tineri au plecat de la faţa locului, şi a sunat la poliţie. Oamenii legii au blocat toate drumurile de acces şi i-au reţinut pe cei doi fraţi. Poliţiştii au descoperit în maşină 51 de cartuşe de ţigări, 16 pachete de gumă de mestecat şi, în portbagaj, levierele folosite pentru forţarea uşii magazinului. Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a propus arestarea preventivă a fraţilor Novac, iar Judecătoria Segarcea a emis mandate pe o perioadă de 20 de zile, Cristian fiind acuzat de furt calificat, iar fratele său, de complicitate.

 

Cu taxiul la furat

 

Modul de operare în cazul spargerii de la Cârna le-a atras atenţia poliţiştilor, care au început verificarea dosarelor cu autori necunoscuţi. Cercetările ulterioare, în cooperare cu poliţişti de la alte subunităţi, au dus la concluzia că Nicolae şi Cristian Novac au dat 14 spargeri în total, printre care nouă la magazine generale din comunele arondate Craiovei precum Pieleşti, Şimnicu de Sus, Drăgoteşti, Robăneşti sau Goieşti, alte două pe raza oraşului Segarcea şi două în zona Bechet.

Cei doi fraţi acţionau de fiecare dată la fel: Nicolae, ca şofer pe autoturismul Logan înregistrat ca taximetru la o firmă din Craiova, aştepta în faţa magazinului general, în timp ce Cristian Novac forţa uşa cu ajutorul levierelor şi golea rafturile de ţigări, băuturi alcoolice, cafea, cosmetice şi orice putea găsi. Într-un caz, cei doi fraţi au furat chiar şi periuţe de dinţi. Bunurile erau vândute la tarabă, în Craiova, în piaţa din cartierul Valea Roşie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII