7.6 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTelenovelă de Moţăţei

Telenovelă de Moţăţei

Furt cu iz de telenovelă la Moţăţei: un bărbat din comună şi-a jefuit vărul împreună cu un prieten, numai că acesta din urmă a sustras o parte din pradă, şi-a cumpărat maşină şi, pentru socri, lemne de foc.

 

Totul a început sâmbătă, când Ioniţă Pleşoianu a sesizat poliţia că i-au fost furaţi 70.000 de lei din locuinţă, o vilă P+1 din comuna doljeană Moţăţei. La prima vedere, faptul a părut inexplicabil deoarece omul ţinea banii ascunşi într-un perete, în spatele sobei. Eforturile poliţiştilor şi criminaliştilor din Calafat au condus în scurt timp la identificarea hoţilor.

S-a stabilit că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Marian Măciucă şi Marian Pleşoianu, ambii din Moţăţei, au pătruns în locuinţa victimei, ştiind exact unde şi ce să caute, cel din urmă fiind văr de gradul doi cu Ioniţă Pleşoianu, în urmă cu câţiva ani chiar locuind în casa acestuia.

După ce au găsit banii din spatele sobei, cei doi hoţi s-au întors acasă la Marian Pleşoianu, i-au numărat, i-au pus într-o sticlă de plastic, iar acesta şi-a trimis fiul de 13 ani să ascundă recipientul sigilat într-o gură de canal din apropierea comunei. De acolo l-au şi recuperat poliţiştii, în el aflându-se aproximativ 45.000 de lei. Ce nu ştia Pleşoianu şi ceea ce au descoperit ulterior oamenii legii e că Măciucă, în momentul în care a găsit banii în spatele sobei, a luat cât a putut cuprinde în mână şi i-a ascuns în sân. Duminică seară, a plecat la familia soţiei sale din comuna Bârza, judeţul Olt, cu o maşină cumpărată „în regim de urgenţă“ cu banii din sân. Pentru socri, Măciucă a cumpărat lemne de foc.

Atât el, cât şi Marian Pleşoianu au fost reţinuţi de poliţişti pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Potrivit subcomisarului Adi Căpraru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, cei doi au fost prezentanţi Judecătoriei Calafat, care a emis mandate de arestare pentru 29 de zile în cazul lui Măciucă şi pentru 30 de zile în cazul lui Marian Pleşoianu.

Suma de 45.000 de lei, găsită în sticla de plastic, a fost înapoiată păgubitului, iar poliţiştii continuă cercetările, pentru recuperarea întregului prejudiciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII