17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrinşi în timp ce spărgeau maşini

Prinşi în timp ce spărgeau maşini


Doi tineri au ajuns după gratii, iar al treilea este cercetat în stare de libertate, după ce au fost prinşi în flagrant de jandarmi, în noaptea de duminică spre luni, în timp ce încercau să spargă o maşină parcată pe o stradă din Craiova.

 

O patrulă de jandarmi aflată în serviciu, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 1.30, a depistat pe bulevardul Nicolae Titulescu, într-o parcare din zona Grădinii Botanice, trei tineri care aveau un comportament suspect. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, cei trei verificau cu o lanternă interiorul autoturismelor din parcare, când au fost observaţi de jandarmi. Tinerii au fost legitimaţi şi identificaţi: Nicolae Pavelescu, de 26 de ani, Ion Bulică, de 26 de ani, ambii din Băileşti, şi Giani Mitrică, de 24 de ani, din Craiova. În urma controlului corporal, asupra lor au fost găsite mai multe obiecte folosite la spargerea autoturismelor – bucăţi de ceramică provenite de la bujii, o lanternă, două perechi de mănuşi, o minitrusă cu şurubelniţe şi două rucsacuri. După verificările efectuate, a fost descoperită o Dacie Logan care avea un geam lateral spart, cei trei recunoscând că sunt autorii faptei.

 

Arestaţi preventiv

 

Jandarmii i-au predat pe cei trei poliţiştilor de la Secţia 4, care, în urma investigaţiilor, au stabilit că Ion Bulică şi Giani Mitrică sunt şi autorii altor două spargeri de autoturisme, aflate în evidenţă cu autori necunoscuţi. Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Bulică şi Mitrică sunt „clienţi“ vechi ai oamenilor legii. Primul a avut, între anii 2003 şi 2007, nouă condamnări pentru furturi, iar Mitrică a fost condamnat pentru un furt, o tâlhărie, pentru loviri şi alte violenţe. Cei trei au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă, iar procurorul a înaintat dosarul la Judecătoria Craiova cu aceeaşi propunere. În baza probatoriului administrat, pe numele lui Ion Bulică şi Giani Mitrică au fost emise mandate de arestare preventivă pntru 30 de zile, aceştia fiind introduşi în arestul IPJ Dolj. Nicolae Pavelescu este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. Potrivit poliţiştilor, cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei inculpaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII