24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalManageri pentru gunoaie

Manageri pentru gunoaie

Consiliul Judeţean Dolj este în căutare de specialişti care să pună în aplicare masterplanul pentru deşeuri. Azi vor avea loc concursurile pentru ocuparea celor şase posturi de manager din proiect.

 

15 candidaţi se bat pentru cele şase posturi din Unitatea de Implementare a Proiectului „Managementul Integrat al Deşeurilor“. Cele mai râvnite par să fie cel de consilier-manager achiziţii, unde au fost admişi în urma evaluării dosarelor şase candidaţi, şi cel de consilier-manager juridic, pentru care concurează patru persoane. De mai puţin interes s-a bucurat postul de consilier-manager tehnic, la concurs participând doi candidaţi, în timp ce pentru funcţiile de consilier-manager proiect, consilier-manager financiar şi consilier-manager protecţia mediului nu s-a înscris decât câte o persoană. „Mâine (astăzi – n.r.) are loc concursul pentru ocuparea celor şase posturi din cadrul Unităţii de Implementare a Proiectului «Managementul Integrat al Deşeurilor». În urma selecţiei, toate cele 15 dosare au fost admise, cea mai mare concurenţă fiind pentru postul de consilier-manager achiziţii. Aceste persoane vor lucra pentru Consiliul Judeţean Dolj doi-trei ani, perioadă în care trebuie să implementeze acest program“, a explicat Alin Mitrică, administratorul judeţului.

 

Masterplan cu cântec

 

Autorităţile judeţene au ajuns cu greu la etapa de selecţie de personal a masterplanului, după ce Consiliul Local Craiova a refuzat iniţial ca pentru depozitarea gunoiului să fie folosită groapa de la Mofleni. La sfârşitul anului 2008, consilierii locali au aprobat includerea Băniei în acest masterplan şi implicit folosirea provizorie a gropii de la Mofleni. Până în 2013, autorităţile locale vor însă să o mute, pentru că este situată mult prea aproape de Jiu.

Potrivit documentului privind gestionarea deşeurilor din Dolj, toate cele 386 de gropi de gunoi care nu corespund normelor europene vor fi închise, singurul depozit ecologic fiind cel de la Mofleni. Strategia pe deşeuri mai prevede şi înfiinţarea a şase staţii de transfer al gunoiului în tot judeţul, care constituie practic puncte de colectare şi selectare a deşeurilor din cele 111 unităţi administrativ-teritoriale ale Doljului. CJ ar urma să primească fonduri de mediu în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro pentru punerea în practică a masterplanului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS