Acasă Local Scurte stiri

Scurte stiri

Coliziune între trei maşini
O femeie a fost transportată ieri la Spitalul de Urgenţă Craiova, cu răni uşoare, în urma unui accident ce a avut loc pe bulevardul Ştirbei Vodă din municipiu. Incidentul, în care au fost implicate trei autoturisme, s-a produs în jurul orei 15.30 în zona Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“. Potrivit unor martori, un automobil Ford Mondeo circula cu viteză dinspre strada Unirii către sensul giratoriu din cartierul 1 Mai când, de pe contrasens, şoferul unui VW Passat break a virat stânga în faţa acestuia pentru a intra într-un loc de parcare de pe marginea bulevardului. Cele două auturisme s-au tamponat, iar Fordul a fost proiectat pe contrasens, unde s-a izbit frontal de o Dacie 1310, fiind rănită femeia care se afla pe locul din dreapta al acesteia. Poliţiştii de la Rutieră s-au deplasat la faţa locului pentru cercetări, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care s-a produs evenimentul şi a conducătorului auto vinovat.

Dragoş GAVRILĂ
 

Devorat de câini
Cadavrul lui Iosif Almaşi, de 70 de ani, din localitatea hunedoreană Livezeni, a fost găsit ieri-dimineaţă de Marin Pană, un angajat al Căilor Ferate Gorj, în cantonul de la Pietrele Albe, acolo unde bătrânul locuia de mai bine de 15 ani. Marin Pană a anunţat Poliţia Transporturi Feroviare şi criminaliştii, care, din primele cercetări, au stabilit că moartea bărbatului a fost naturală: „Am găsit cadavrul, care se pare că a fost mâncat de câini. Din primele cercetări, moartea a fost naturală. Totuşi, cadavrul a fost transportat la morgă. Îl cunoşteam pe nea Ioşca, locuia aici de foarte mulţi ani. Nu avea familie şi ne ajuta când aveam necazuri cu hoţii de fier vechi, ne anunţa când erau probleme. Ştim că a fost miner. Acum cred că era pensionar, am găsit şi o sumă de bani în casă, precum şi actele sale de identitate“, a declarat Sergiu Niculescu, agent în cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare. În camera în care a fost descoperit trupul bătrânului, poliţiştii au găsit mai multe ziare din luna octombrie. Se pare că de atunci Iosif Almaşi nu a mai ieşit din casă. Poliţia continuă cercetările, iar după efectuarea necropsiei se va afla cauza morţii.

Mihaela FLOROIU
 

Captură record de ţigări
Poliţiştii din cadrul Poliţiei de Frontieră Turnu Severin şi cei din Detaşamentul de Intervenţie aparţinând Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi au confiscat ieri-dimineaţă, în jurul orei 4.00, în Orşova, peste 53.000 de pachete de ţigări, fără acte de provenienţă. Ţigările, în valoare de 54.000 de euro, erau transportate de doi conducători auto din Craiova şi, respectiv, Corabia, care intenţionau să le comercializeze. Numai în primele două săptămâni ale anului, poliţiştii de frontieră mehedinţeni au confiscat peste 90.000 de pachete de ţigări netimbrate.

Alin GHICIULESCU
 

Adăpost de animale, în flăcări
Un puternic incendiu a distrus un adăpost de animale din localitatea Cocorova, judeţul Mehedinţi, situată la 20 de kilometri de Drobeta Turnu Severin. Flăcările au izbucnit joi, în jurul orei 23.00, iar la sosirea pompierilor, acestea cuprinseseră tot adăpostul de animale şi ameninţau să se extindă şi la casă.
Două femei au suferit un atac de panică, fiind nevoie şi de intervenţia unui echipaj de la ambulanţă, pentru acordarea îngrijirilor medicale. Deşi pompierii au stabilit că focul a fost cauzat de o scânteie, proprietarii cred altceva. „Cum putea, domnule, să ducă vântul scânteia de la coş tocmai acolo? Eu cred că aici a fost o mână criminală“, a spus proprietarul gospodăriei. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Alin GHICIULESCU
Exit mobile version