17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEdilul-şef al Severinului, la mătură

Edilul-şef al Severinului, la mătură

În timp ce inspectorii de la Agenţia Naţională de Integritate au deschis un dosar penal pe numele lui Constantin Gherghe, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru fals în declaraţia de avere, edilul se ascunde printre măturătorii oraşului. Acesta a ieşit ieri-dimineaţă însoţit de unul dintre viceprimari şi, după ce s-a echipat cu vestă reflectorizantă, a luat o mătură într-o mână, iar în cealaltă o lopată şi a început să le arate măturătorilor cum se curăţă oraşul.

„Ia uitaţi-vă cum arată strada aici, unde am măturat eu. Nici nu suportă comparaţie. Nu se poate să nu fie curăţenie în oraş, învăţaţi să vă faceţi treaba aşa cum trebuie“, îi mustra primarul pe măturătorii de pe bulevardul Tudor Vladimirescu.

Edilul a spus că a recurs la acest gest pentru că nu este mulţumit de cum se face curăţenie în municipiu.

„Oraşul nostru este murdar şi de aceea am ieşit să le arăt cum se face curăţenie celor care au sarcina de a mătura oraşul. Ştiţi, există o vorbă care spune că, dacă nu ştii, te învăţ, dacă nu poţi, te ajut, iar dacă nu vrei, te oblig. Aşa voi face, îi voi obliga pe cei care nu îşi vor face meseria să măture aşa cum trebuie pentru că nu primesc bani degeaba“, a spus Gherghe.

Măturătorii au spus că le-a făcut plăcere să îl aibă pe primar printre ei. „Nu am ştiut că nu ne facem meseria cum trebuie, pentru că nimeni nu ne-a spus, dar de acum o vom face mai bine. Noi lucrăm şi noaptea pentru că nu prea avem cum să facem totul ziua. Ne bucurăm că domnul primar a pus mâna pe mătură şi a venit alături de noi. Îl mai aşteptăm“, a spus o măturătoare.

După ce le-a arătat angajaţilor săi cum să ţină mătura şi lopata, primarul s-a urcat în maşină şi a plecat, nu înainte de a spune că, dacă nu vor mătura cum trebuie, le va lua măturătorilor din salariu.

Nu este prima dată când Constantin Gherghe dă lecţii de curăţenie. Anul trecut, în august, la scurt timp după ce a fost ales primar, a pus poliţiştii comunitari la mătură, pentru că nu au văzut cine a mâncat seminţe în parc.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU