20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalHoţi de curent electric, debranşaţi de CEZ

Hoţi de curent electric, debranşaţi de CEZ

CEZ Electrica a organizat ieri, la primele ore ale dimineţii, o acţiune de depistare a consumatorilor frauduloşi de curent electric pe patru străzi din Craiova. 22 de echipe formate din câte doi electricieni au demarat acţiunea în jurul orei 6.00, pe străzile Eliza Opran, Fermierului, Fulger, în cartierul Brestei şi pe bulevardul Râului, în zona Popoveni. Deoarece străzile vizate nu sunt tocmai în „zona 0“ a oraşului, CEZ a solicitat sprijinul Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) Craiova pentru a preveni eventualele incidente între cetăţeni şi echipele de lucru. Electricienii au fost însoţiţi de 85 de jandarmi, la acţiune participând şi trei echipaje de poliţie. Impresionanta desfăşurare de forţe de ordine şi-a îndeplinit scopul, controlul încheindu-se la ora 10.00 fără evenimente. Pe parcursul celor patru ore au fost întocmite 34 de note de constatare în teren pentru furt de energie electrică sub forma sustragerii curentului direct din reţea, ocolirea echipamentelor de măsurare a consumului, borne arse şi montaje inversate.

Pe lângă furturile depistate, în urma acţiunii au fost identificaţi şi deconectaţi de la reţeaua de electricitate 15 consumatori care nu au prezentat documente de identitate şi nu aveau acte de proprietate, se arată într-un comunicat al CEZ România. „Consumatorii frauduloşi care au fost debranşaţi vor fi urmăriţi în continuare, pentru a preveni racordările ilegale la reţea. Branşamentele fără aviz au creat probleme în reţeaua de electricitate din cauza creşterii consumului peste cel estimat şi afectează consumatorii fideli, deşi am luat măsuri. În perioada următoare vom efectua acţiuni asemănătoare“, a declarat Ion Dobrescu, şeful Direcţiei Reţele Electrice în cadrul CEZ.

Potrivit acestuia, cazurile de furt de electricitate în Craiova au fost anul trecut de ordinul sutelor. O parte dintre cei cărora electricienii CEZ le-au bătut în porţi, pe strada Râului, au refuzat accesul echipelor de lucru la contoarele de electricitate. Dobrescu a mai precizat că împotriva acestora, fiind suspecţi de furt, CEZ va iniţia acţiuni în instanţă, pentru a-i obliga să le permită electricienilor companiei să facă verificări.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

136 COMENTARII