16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremierul s-a întâlnit cu guvernatorul BNR

Premierul s-a întâlnit cu guvernatorul BNR

Premierul Emil Boc s-a întâlnit ieri la prânz cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la sediul Băncii Naţionale a României, pentru a discuta despre proiecţiile macroeconomice şi proiectul de buget pentru 2009. „Priorităţile guvernului sunt crearea de noi locuri de muncă şi sprijinirea mediului de afaceri, absorbţia fondurilor comunitare, care va conta foarte mult în acest an, precum şi investiţiile publice în infrastructură, care sunt de natură să creeze locuri de muncă. Avem în vedere şi componenta socială, pentru evitarea derapajelor în contextul crizei şi pentru a nu sacrifica anumite categorii sociale“, a declarat Boc la ieşirea de la întâlnirea cu guvernatorul BNR.

Emil Boc i-a cerut guvernatorului BNR şi câteva recomandări privind numirea unor personalităţi în Consiliul Economic Consultativ de pe lângă guvern, cu rol în fundamentarea politicilor economice în perioada următoare.

 

BNR va sprijini politicile guvernului

 

Banca Naţională va sprijini politicile guvernului, pentru a asigura un minimum de creştere economică în 2009, în condiţiile în care ajustarea contului curent în acest an este inevitabilă, a spus Mugur Isărescu. Guvernatorul nu a dat detalii legate de nivelul creşterii economice din acest an, însă ultima sa declaraţie legată de acest subiect, de la începutul lunii decembrie, avansa o estimare a creşterii PIB între 3 şi 6% pentru 2009. „Ajustarea contului curent este inevitabilă în 2009 şi dorim să se facă fără a afecta creşterea economică, inflaţia sau nivelul de trai“, a declarat Isărescu, la finalul întâlnirii cu premierul, la care a participat şi ministrul finanţelor, Gheorghe Pogea.

„N-am intrat în detalii, am discutat principiile viitoarei colaborări. BNR va sprijini politicile guvernului, în vederea menţinerii unui minimum de creştere economică“, a mai spus guvernatorul BNR. Guvernul ia în calcul pentru 2009 o creştere economică de 3,5%, pe care îşi va baza proiecţiile bugetare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS