20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsistentele de la Maternitate, sancţionate

Asistentele de la Maternitate, sancţionate

Tot personalul Secţiei maternitate a Spitalului Judeţean Târgu Jiu a fost sancţionat din cauza schimbului de bebeluşi. Potrivit lui Constantin Pălivan, purtătorul de cuvânt al unităţii spitaliceşti, nici una dintre cele şase asistente ale secţiei nu a recunoscut că a greşit, aşa că toate au fost penalizate cu 10% din salariu pentru următoarele şaizeci de zile: „Comisia organizată la nivelul spitalului a decis sancţionarea cu 10% a asistentelor, iar medicul-şef de secţiei şi doctorulde gardă au primit avertismente. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare. Probabil părinţii s-au adresat şi Colegiului Medicilor“.

Pălivan a mai declarat că ancheta în cazul celui de-al doilea incident de la Maternitate, decesul după naştere al unui copil, este în plină desfăşurare. „Comisia formată la nivelul conducerii spitalului s-a autosesizat şi a cerut Colegiului Medicilor să pornească o anchetă separată pentru a afla cauzele decesului micuţului. Aşteptăm rezultatele necropsiei, pentru că probele vor fi trimise la Institutul de Medicină Legală din Craiova şi la Bucureşti. Durează până vin probele. Probabil şi părintele se va adresa Colegiului Medicilor. Se vor urma procedurile legale, iar dacă Valeriu Merfu nu este mulţumit de rezultate, se poate adresa unor foruri superioare. Este dreptul dumnealui“, a precizat Constantin Pălivan.

Medicul legist care a efectuat necropsia bebeluşului a declarat că a recoltat probe pe care le va trimite la Institutul de Medicină Legală Craiova: „Am recoltat probe, dar va mai dura până când vor fi trimise la Craiova. Nou-născutul avea o suferinţă totală şi un scor Abgar de doi, adică s-a născut mai mult mort decât viu. Nu mă pot pronunţa înainte de a primi rezultatul de la Craiova“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII