Acasă Local Dolj Scurte stiri

Scurte stiri

Federaţia „Spiru Haret“ dezaprobă „legea pensiilor“

Federaţia Sindicatelor din Învăţământ „Spiru Haret“ dezaprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 230/2008 privind modificarea unor acte normative în domeniul pensiilor din sistemul public, pensiilor de stat şi al celor de serviciu. Reprezentanţii federaţiei i-au trimis o scrisoare deschisă premierului României, Emil Boc, prin intermediul căreia îşi exprimă nemulţumirea faţă de dispoziţiile acestei ordonanţe. De asemenea, în scrisoare, sindicaliştii menţionează că nu înţeleg de ce învăţământul şi sănătatea sunt tratate la fel ca justiţia, armata sau poliţia. Prin intermediul scrisorii, Federaţia „Spiru Haret“ solicită, urgent, o întâlnire cu premierul.

Mihaela Iancu

 

O nouă strigare la bursele pentru studenţii romi

 

Studenţilor romi doljeni de la medicină le sunt din nou oferite burse de studiu. În iunie 2008, nici un student rom nu a fost interesat de programul de burse iniţiat de Institutul pentru o Societate Deschisă (OSI) şi Fondul de Educaţie pentru Romi (REF) în domeniul medicinei şi farmaciei. OSI şi REF anunţă a doua rundă de burse academice pentru studenţii romi în ianuarie 2009. Beneficiarii burselor medicale vor putea aplica pentru alte două tipuri de burse suplimentare, pentru studierea unei limbi străine şi pentru participarea la conferinţe profesionale. Bursierii vor fi incluşi într-un program anual de tutoriat şi mentorat, derulat în colaborare cu Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România, prin care vor fi sprijiniţi în dezvoltarea academică şi profesională. În acest an-pilot al implementării programului de burse OSI şi REF au decis susţinerea a 35 de bursieri de etnie romă, care urmează studiile în domeniul medicinei. Aceştia învaţă în cadrul facultăţilor de medicină, cursuri de zi, în colegiile de asistenţi medicali şi moaşe, la secţiile de zi şi fără frecvenţă, în cadrul instituţiilor acreditate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului din România, sau sunt medici rezidenţi. Pentru selecţia candidaţilor s-a ţinut cont de meritele lor academice, motivaţia profesională şi de potenţialul de leadership al acestora.

Crina RAICEA

 

„YouEuroCitizen“, noul proiect al CCMP Europroject

 

Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor (CCMP) Europroject în colaborare cu Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR), Asociaţia Centrul de Dezvoltare Smart şi Jeune – Uniunea Tinerilor Antreprenori din Europa desfăşoară, începând cu luna ianuarie a acestui an, proiectul „Young European Citizen in Action (YouEuroCitizen)“, (Tineri Cetăţeni Europeni în Acţiune). Pe parcursul acestui proiect se vor desfăşura patru seminarii, având ca temă „YouEuroCitizen – Participarea Activă a Tinerilor din România la Alegerile Parlamentare din iunie 2009“. Seminariile vor avea loc în oraşele Slatina, Iaşi, Oradea şi Galaţi. De asemenea, se va desfăşura şi un Forum Naţional la Bucureşti, la care vor fi invitaţi europarlamentarii din România, parlamentari români şi alte personalităţi politice, dar şi persoane din cadrul organizaţiilor de tineret. Obiectivul acestor acţiuni este asigurarea unei bune comunicări între politicieni şi tineri. Acest proiect s-a clasat pe locul III într-un clasament european, fiind, de altfel, singurul selectat din România din 23 de proiecte selectate la nivel european.

Mihaela IANCU

Exit mobile version