10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Scurte stiri

David Beckham a debutat la Milan

Mijlocaşul englez David Beckham a evoluat în prima repriză a meciului de pregătire pe care echipa sa, AC Milan, l-a câştigat cu 5-4 după penaltiuri (1-1 după 90 de minute), cu formaţia germană Hamburg.

Presa italiană a scris că „Spice Boy“ a fost „anonim“ pe durata celor 45 de minute în care a fost folosit de antrenorul Carlo Ancelotti. Golul milanezilor a fost înscris în minutul 62 de Ronaldinho, care a transformat o lovitură de la 11 metri, în timp ce pentru echipa pregătită de Martin Jol a punctat Benjamin (‘67). La loviturile de departajare, de la nemţi au ratat Thiago Neves şi Aogo, în timp ce de la Milan a greşit ţinta Emerson. Amicalul cu Hamburg a fost singurul meci pe care gruparea italiană l-a susţinut în cantonamentul din Dubai, urmând ca duminică să evolueze în campionat împotriva lui AS Roma. La Dubai au evoluat următoarele formaţii: AC Milan (4-3-1-2): Dida – Zambrotta, Maldini, Kaladze, Jankulovski – Beckham, Pirlo, Ambrosini – Ronaldinho – Pato, Şevcenko. Antrenor: Carlo Ancelotti. Pe parcurs au mai intrat: Favalli, Flamini, Inzaghi, Senderos, Antonini şi Cardacio. Hamburg (4-2-3-1): Hesl – Demel, Reinhardt, Mathijsen, Aogo – Jarolim, Alex Silva – Trochowski, Jansen, Olic – Guerrero. Au mai jucat: Wolf, Boateng, Putsilo, Ben Hatira, Castelen, Benjamin, Petric, Thiago Neves, Pitroipa.

Ionuţ NICA

 

Messi a învins singur pe Atletico

FC Barcelona a câştigat cu 3-1 meciul disputat pe terenul lui Atletico Madrid, în prima manşă a optimilor de finală ale Cupei Spaniei, iar atacantul argentinian Lionel Messi a fost eroul catalanilor, marcând toate cele trei goluri ale Bercelonei. Presa spaniolă l-a lăudat pe sud-american pentru cele trei reuşite. „Messi nu are rival, iar argentinianul i-a demonstrat lui Calderon că nimeni nu poate pune la îndoială faptul că el este cel mai bun fotbalist al momentului. Având în vedere viteza sa şi driblingurile spectaculoase, Atletico, de la care a lipsit Aguero, a fost doar o jucărie în mâinile Regelui Leo. Fotbalistul argentinian a oferit o noapte de ţinut minte, iar pe Barcelona aproape a calificat-o“, a scris Marca. Messi a marcat cele trei goluri în minutele 11, 57 şi 79, în timp ce gazdele de la Atletico Madrid au marcat prin Ujfalusi (‘68). Manşa retur a acestei întâlniri va avea loc pe 14 ianuarie. Astăzi se vor desfăşura alte partide din turul optimilor Cupei Spaniei.

Daniela MITROI

 

Xavi, cel mai bun playmaker din 2008

Mijlocaşul spaniol al echipei FC Barcelona, Xavi Hernandes, a fost desemnat ieri de Federaţia Internaţională de Statistică şi Istorie a Fotbalului (IFFHS) cel mai bun coordonator de joc din 2008, el depăşindu-l pe câştigătorul Balonului de Aur, portughezul Cristiano Ronaldo. Xavi Hernandes a ocupat prima poziţie, cu 113 puncte, în timp ce Cristiano Ronaldo (Manchester United) s-a clasat pe locul al doilea, cu 94 de puncte. Treapta a treia a podiumului a fost ocupată de alt jucător al Barcelonei, argentinianul Lionel Messi, care a strâns 83 de puncte. Topul celor mai buni zece coordonatori de joc din 2008: 1. Xavi Hernandes (FC Barcelona) – 113 puncte; 2. Cristiano Ronaldo (Manchester United) – 94; 3. Lionel
Messi (FC Barcelona) – 83; 4. Steven Gerard (Liverpool) – 69;
5. Kaka (AC Milan) – 54; 6. Cesc Fabregas (Arsenal) – 50; 7. Juan Roman Riquelme (Boca Juniors) – 39; 8. Frank Ribery (Bayern Munchen) – 33; 9. Andrey Arşavin (Zenit St. Petersburg) – 28; 10. Frank Lampard (Chelsea) – 27. Acest premiu se află la cel de-al treilea an în care este decernat şi este pentru prima dată când în topul celor mai buni zece coordonatori de joc din lume nu se află Ronaldinho, care a trecut în acest an de la FC Barcelona la AC Milan. De asemenea, Xavi nu a mai fost până acum prezent în acest clasament, prima lui intrare în top însemnând şi primul loc pentru campionul european.

Ionuţ NICA

 

Jovetic: Mutu e maestru la lovituri libere

Atacantul muntenegrean al echipei Fiorentina, Stevan Jovetic, a declarat că Adrian Mutu îl învaţă cum să bată loviturile libere, deoarece el este un maestru al acestor execuţii. „Mutu este un maestru, cel mai bun la lovituri libere. El mă învaţă cum să îmi poziţionez corpul şi cât de puternic să lovesc mingea. Nu ştiu dacă voi fi următorul Mutu la Fiorentina, mai degrabă Santana, dar, unde mă pune Prandelli, acolo joc“, a spus Jovetic cu referire la un concurs de lovituri libere între el şi Adrian Mutu, încheiat la egalitate. Jovetic, de 19 ani, s-a transferat în 2008 de la Partizan Belgrad la Fiorentina. El are la activ şapte selecţii şi patru goluri pentru naţionala Muntenegrului.

Ionuţ NICA

 

Nigel Clough, numit antrenor la Derby County

Fostul internaţional englez Neil Clough, care în ultimii zece ani a pregătit formaţia Burton Albion, din liga a cincea, a acceptat să preia pe Derby County, echipă care ocupă locul 18 în eşalonul secund. Clough, de 42 de ani, va fi succesorul lui Paul Jewell, care şi-a reziliat contractul cu „berbecii“ pe 28 decembrie 2008. Derby, ultima clasată la finalul stagiunii precedente în Premier League, a întâlnit aseară, în semifinalele Cupei Ligii Angliei, pe Manchester United.

Ionuţ NICA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS