10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComisie PD-L pentru analiza candidaturilor

Comisie PD-L pentru analiza candidaturilor

Conducerea democrat-liberală a decis ieri să desemneze o comisie care să analizeze candidaturile pentru fiecare post de secretar de stat care urmează să revină PD-L, criteriile fiind „competenţa, profesionalismul, integritatea, spiritul de echipă şi rezistenţa la efort“.

Candidaturile pedeliştilor care doresc să devină secretari de stat în guvernul Boc vor fi analizate de o comisie a conducerii partidului, formată din Emil Boc, Adriean Videanu, Theodor Stolojan, Vasile Blaga, precum şi din lideri ai filialelor care au avut rezultate foarte bune la alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Este vorba de Gheorghe Falcă (Arad), Mircea Hava (Alba), Florin Popescu (Dâmboviţa), Gheorghe Ştefan (Suceava) şi Gheorghe Flutur (Suceava).

„Între 5 şi 12 ianuarie luăm în discuţie, în cadrul comisiei împuternicite de conducerea partidului, CV-urile celor ce candidează la funcţii de secretar de stat. Am stabilit şi criteriile care vor fi luate în calcul: competenţă, profesionalism, integritate, spirit de echipă şi efort, pentru că avem nevoie de efort în perioada următoare“, a declarat vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, la sfârşitul şedinţei Biroului Permanent Naţional al PD-L, desfăşurată ieri.

 

Secretarii de stat, de culoarea ministrului

 

Flutur a confirmat faptul că în funcţiile de secretar de stat din ministere vor fi desemnate persoane de aceeaşi culoare politică precum ministrul, cu excepţia câte unui secretar de stat pentru fiecare portofoliu. Pe de altă parte, Flutur susţine că posturile de rangul doi din ministere nu au fost împărţite între cele două partide ale coaliţiei guvernamentale, urmând ca acest lucru să se facă în cadrul unei întâlniri între conducerile PSD şi PD-L. „În perioada următoare, vom clarifica exact ce posturi revin fiecărui partid. Încă nu ne-am întâlnit cu partenerii noştri“, a afirmat Flutur. El a precizat că, în cadrul acestei întâlniri, urmează să se stabilească şi numărul secretarilor de stat din guvern.

În pofida faptului că nu s-au stabilit cu certitudine funcţiile ce revin PD-L, Flutur susţine că, pe unele posturi, este deja concurenţă existând mai multe CV-uri depuse pentru o singură funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS